Naslovna events Portret djevojke u plamenu

Portret djevojke u plamenu

33
0

Dana 08. ožujka (nedjelja) u 18:00 sat(i) u kino dvorani pogledajte projekciju filma Portret djevojke u plamenu (Portrait de la jeune fille en feu).

Senzibilna Marianne mlada je slikarica koja krajem 18. stoljeća stiže na izolirani otok u Bretanji, gdje ju je pozvala dobrostojeća grofica, majka mlade plemkinje Hèloïse. Marianne ima zadatak naslikati portret Hèloïse, pred kojom je dogovoreni brak s čovjekom kojeg nikad nije vidjela, a koji bi ju trebao prepoznati upravo na temelju portreta koji će mu biti poslan pred njihov susret. Heloïse je nedavno izišla iz samostana i žudi za slobodom, no i trenutno živi u svojevrsnom zatvoru u kojoj joj uz majku društvo pravi služavka Sophie, a zna da ju još teži zatvor očekuje u dogovorenom braku. Stoga je razumljivo da se Héloïse nikad ne smije, da je šutljiva i povučena, te da su zbog toga propali raniji pokušaji nekoliko slikara da naslikaju njezin portret. I Marianne će se isprva teško nositi s tim, sve dok se dvije djevojke ne počnu međusobno zbližavati i polako otvarati jedna drugoj, u čemu će određenu ulogu odigrati i neželjena trudnoća služavke Sophie. A onda će se između Marianne i Hèloïse razbuktati snažne strasti koje su obje, kako će kasnije priznati, otpočetka podsvjesno osjećale.

  • Žanr: Drama, Romantični
  • Redatelj: Céline Sciamma
  • Uloge: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
  • Trajanje: 121 min.
  • Država: Francuska
  • Godina: 2019.

Izvor: POU Slatina

 

(33)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr