Naslovna events Plesna predstava Trijada

Plesna predstava Trijada

26
0

Kazalište Virovitica u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske organizira gostovanje «Trijade», jedne od ponajboljih domaćih predstava suvremenog plesa protekle sezone

trija_masa_kolar_foto_jelena_jankovic_1

U Kazalištu Virovitica će se 8. listopada u 19:30 sati odigrati plesna predstava «Trijada» nagrađivane autorice Maše Kolar. Riječ je o muško-ženskome duetu kojega je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Virovitici će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom.

«Trijada» u Viroviticu stiže kroz suradnju Kazališta Virovitca s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

trija_masa_kolar_foto_jelena_jankovic_2

Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, na nacionalnim festivalima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.

trija_masa_kolar_foto_jelena_jankovic_3

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove su godine realizirana gostovanja na Osječkom ljetu kulture, Splitskome ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama, HNK Rijeka, Zadar, Osijek i Varaždin, a do kraja godine planirano je još jedno gostovanje u Varaždinu.

Plesna mreža Hrvatske:
Jelena Mihelčić

(26)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr