Naslovna events Matematika i vez

Matematika i vez

65
0

Svatko od nas dobije nešto u naslijeđe što mu je jako važno, tako sam i ja dobila jedan stolnjak o kojem se u mojoj obitelji uvijek govorilo s poštovanjem.

matematika_i_vez_2

Kada sam ga naslijedila, znala sam da ga moram na neki način pokazati i drugima, a ne samo ljubomorno čuvati u svom ormaru. Stoga sam odlučila pokazati ga u svom, za mnoge neobičnom, svijetu matematike. Želja mi je pokazati bogatstvo znanja i tradicije koje osjećam svaki put kada ga pogledam.

Povijest nam kazuje koliko su puno znanja, muke, truda i strpljenja djevojčice uložile kako bi ovladale pojedinim tehnikama ukrašavanja ručnih radova i koji su bili dio nastavnog programa pučkih, učiteljskih i stručnih ženskih škola i koliko je to bilo važno za izobrazbu brojnih generacija.

matematika_i_vez_1

Radeći na ovom projektu uvidjela sam koliko različitost pogleda čini svijet ljepšim i kroz priču jednog stolnjaka poželjela pokazati što u pojedinom motivu vidi obitelj, učitelj, matematičar, povjesničar, fotograf, današnja djeca,…

Događanja:

  • 27. listopada 2016.g. u 19:00 sati otvorenje izložbe u Zavičajnom muzeju u Slatini;
  • Radionice za učenike osnovnih škola u Zavičajnom muzeju u Slatini.

Trajanje izložbe od 27. listopada do 7. studenog 2016.

Info: Ljiljana Peretin

(65)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr