Naslovna events Hrvoje Jurić – Put oko svijeta

Hrvoje Jurić – Put oko svijeta

76
0

Poštovani posjetitelji Papuk Extreme Challenge, osim svih najavljenih sportskih događaja koji vas očekuju na festivalu Udruga PAUK Orahovica kao suorganizator kulturnog dijela festivala poziva vas na predavanje koje će se održati u kino dvorani (u centru Orahovice) 01. lipnja 2018. godine, s početkom od 20.00 sati.

Hrvoje Jurić – Put oko svijeta za 80 dana (19:00 – 20:00 sati)

Hrvoje Jurić u neku ruku je naš susjed i već smo ga nekoliko puta ugostili u Orahovici prilikom čega je pričao o svojim dogodovštinama na dva kotača. Ovaj puta Hrvoje će predstaviti vrlo respektabilan pothvat, u neku ruku jedinstven jer ga još nitko nije napravio. Iduće godine Hrvoje kreće na put oko svijeta električnim biciklom, ali planira ga završiti u 80 dana. Kako se priprema fizički, što jede, kojim se još sportom bavi uz bicikliranje, kako izgleda ruta putovanja i zašto u 80 dana neka su od brojnih pitanja na koja ćete imati prilike dobiti odgovor.

Za one koji ga još nisu upoznali Hrvoje za sebe voli kazati da je nije putopisac, biciklist, fotograf ili bilo što drugo. On je osoba koja istražuje svoje granice, pomiče ih i konstantno se traži u svemu oko sebe. Rođen je prije 32 godine u Đakovu, stanuje u Vrbici, a prije nego je krenuo na prvo biciklističko putovanje (2011.) uopće nije bio ljubitelj putovanja niti bicikliranja. Međutim, sve se dogodilo spontano i on sam voli reći da ga ta spontanost još uvijek nije napustila. „Mislim da je to dobar recept za prebroditi svakodnevne prepreke i uživati u životu. Naravno, neke stvari i pothvate je bitno planirati unaprijed. Recimo, na projektu oko svijeta radimo preko 2 godine, ali ove „obične“ stvari, stvari koje radimo svakodnevno, trebali bismo raditi spontano, bez presinga.“

Na drugoj godini prekida studij Ekonomije, kako bi se posvetio pisanju, čime se bavi od ranog djetinjstva. Na prvo biciklističko putovanje otišao je bez ikakvog iskustva i profesionalne opreme. Od 2013. surađuje s Giant Hrvatska, a od prošle godine i službeno je njihov ambasador. Zadnjih osam godina živi od bicikliranja, pisanja putopisnih reportaža i organiziranja putovanja za klijente. Stalan je suradnik časopisa „Outdoors“ i „Biker“. Može se reći da živi svoj san, ali je svjestan da još puno toga mora naučiti.

Realizirani projekti:

  • 2011. „Bic bajs putopis“ – bicikliranje od Vrbice do Pule i nazad. Po povratku napisao i besplatno objavio istoimeni dnevnički zapis s putovanja.
  • 2012. „Over the Rainbow – bicikliranje kroz 11 zemalja Europe, 104 dana na cesti. Po povratku napisao i u vlastitoj nakladi objavio putopisni roman „Marijanov put“. Budžet cijelog putovanja bio je tek 7000 kuna.
  • 2013. „Preko Alpa do Nordkappa“ – bicikliranje od Vrbice preko prijevoja Stelvio (2758 mnv) pa sve do Nordkappa, najsjevernije kopnene točke Europe. U nešto manje od 80 dana prešao je oko 4500 kilometara. Prvi puta je vozio sa sponzorskim biciklom, Giant Expedition AT1, kojeg je od milja nazvao „Mrc’na“. U naredne tri godine s njim je prešao 28 000 kilometara, bez ijednog kvara.
  • 2014. „Zambija“ – krajem siječnja odlazi u Zambiju kao fotograf summita EU. Uz fotografski posao napisao je i nekoliko reportaža o Zambiji, a posebno je zapažena „Chikumbuso – mjesto za neželjene“, reportaža o sirotištu za zlostavljane žene i djecu rođenu s virusom HIV-a.
  • 2014. „Break the Limits“ – bicikliranje kroz cijele Alpe (Slovenija, Austrija, Italija, Švicarska i Francuska). Prešao preko 21 prijevoja, od kojih je 16 iznad 2000 m, uključujući najviši Col de I’iseran (2770 mnv). U 52 dana izgubio je 12 kilograma, a za vrijeme putovanja je završio i u bolnici zbog hipoglikemije.
  • 2014. „Greyp on Tour“ – dva tjedna nakon Alpa uputio se na testiranje Greyp-a, električnog bicikla koji se proizvodi u Hrvatskoj (Greyp Bikes/Rimac Automobili). U dva mjeseca s Greypom je napravio više od 7000 kilometara kroz cijelu Europu. Rutu i organizaciju cijelog projekta napravio je sam, uz podršku Greyp Bikes. Ideju za sam projekt dobio je od Željka Rihe.
  • 2015. „Zajedno možemo“ – bicikliranje od Iloka do Konavla. Ovim projektom uključio je velik broj rekrativaca koji su mu se priključivali na putovanju kroz Hrvatsku, s ciljem da stečeno iskustvo prenese na druge i potakne ih da se sami okušaju u sličnom.
  • 2016. „Cestom leda do kraja svijeta“ – bicikliranje od Osla do Nordkappa. Do sada najekstremniji pothvat, koji je u potpunosti opisan u istoimenoj knjizi. U 36 dana prešao je Skandinavsko gorje (733 mnv), vozio po unutrašnjosti Norveške i zaleđenoj tundri unutar Arktičkog kruga. Objavio je nekoliko članaka za vrijeme putovanja, niz fotografija i albuma, video uradaka i kratkih crtica na društvenim mrežama. Budžet cijelog projekta bio je preko 70 000 kn.
  • 2017. „The Northest Electric Ride“ – Na el. biciklu Greyp G12H prešao je preko 3000 kilometara norveškog teritorija po gotovo svim vremenskim uvjetima, kroz fjordove i preko nekih od najviših planinskih prijevoja, otocima koji su spojeni tunelima s kružnim tokovima ispod zemlje, kroz prekrasno Lofoten otočje i još mnogo toga

Ulaz besplatan za sve posjetitelje…

(76)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr