Naslovna events Druga strana nade

Druga strana nade

20
0

Dana 12. siječnja (petak) u 18:00 sati, 13. siječnja (subota) u 18:00 sati, u art kino dvorani pogledajte projekciju filma Druga strana nade (Toivon tuolla puolen).

Dvije priče koje se spajaju nakon 40 minuta. Prva prati Khaleda, sirijskog izbjeglicu. Slijepog putnika na teretnom brodu koji se iskrcao u Helsinki, kako bi, iako s malo nade u uspjeh, tražio azil. U drugoj, Wikström je trgovački putnik koji prodaje muške kravate i košulje. No kada ga u kockarnici na pokeru posluži sreća, okreće leđa trgovini i kupuje restoran u najudaljenijem kutku Helsinkija. Khaledova je molba za azil odbijena, no on ostaje ilegalno, kao i mnogi drugi koji dijele istu sudbinu. Vucara se po podzemlju finskog glavnog grada, živi na ulicama, gdje susreće i sve oblike rasizma, ali i kul rokere i dobre prijatelje. Jednog dana Wikström pronađe Khaleda kako spava u mraku dvorištu iza njegova restorana. Daje mu krov nad glavom i posao. ‘Njih dvojica u bendu’, konobarica i pas tvore utopijsku zajednicu – tipičnu za Akija Kaurismäkija. Suživot spojen sudbinom koji pokazuje da svijet može i treba biti bolje mjesto.

  • Žanr: drama, komedija
  • Redatelj: Aki Kaurismäki
  • Uloge: Kati Outinen, Ville Virtanen, Tommi Korpela
  • Trajanje:  98 min.
  • Država: Njemačka, Finska
  • Godina: 2017.

Izvor: POU Slatina

(20)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr