Naslovna Grad Dječji vrtić Suncokret u domovima svojih polaznika

Dječji vrtić Suncokret u domovima svojih polaznika

63
0

I Dječji vrtić Suncokret pridružio se velikom broju vrtića u Republici Hrvatskoj koji, u vrijeme obustave rada zbog pandemije koronavirusa, snimaju edukativne materijale za svoje polaznike.

Raznovrsni, zanimljivi i poučni sadržaji koje odgojitelji svakodnevno pripremaju olakšat će i uljepšati djeci vrijeme dok im vrtić ponovno ne otvori svoja vrata.

“I mi smo krenuli u virtualnu avanturu koju smo nazvali “Vrtić kod kuće”. Zbog zaštite djece naš virtualni vrtić ustrojili smo kao zatvorenu grupu kojoj pristup imaju samo roditelji polaznika našeg vrtića u Slatini i u Mikleušu. Budući da smo svjesni brojnih opasnosti koje krije internet, posebno za djecu kao najranjiviju skupinu društva, za objavljivanje djece i njihovih radova u našem virtualnom vrtiću roditelji nam daju svoju suglasnost. Odlične su povratne informacije a pristižu i dječji radovi kojima se svi mališani jako vesele jer tako, na neki način, komuniciraju sa svojim prijateljima. 

Svakodnevno dobivamo upite roditelja kada će vrtić započeti s radom, jer djeci jako nedostaje društvo za igru. U vrtiću smo otvorili mogućnost prihvata djece koje roditelji zbog svojih poslovnih obveza ni na koji drugi način ne mogu zbrinuti, no nitko od roditelja nije nam se javio s takvom potrebom. Iako smo formalno zatvoreni, u našem vrtiću u Slatini i u Mikleušu vrlo je aktivno i živo a odgojitelji ulažu veliki trud da djeci olakšaju vrijeme koje provode zatvoreni kod kuće.

Nadamo se da će se ostvariti najava Stožera civilne zaštite da svi vrtići započnu s radom 11. svibnja jer nam djeca jako nedostaju a i oni jedva čekaju ponovni zajednički susret. Svi naši korisnici usluga od 16. su ožujka u potpunosti oslobođeni plaćanja vrtića.

Iako kao privatni vrtić nemamo mogućnost da jedinice lokalne samouprave koje sufinanciraju rad vrtića preuzmu na sebe i dio roditeljskih subvencija, svih 10 zaposlenika našeg vrtića i dalje su u radnom odnosu i ugovori o radu im se neće prekidati.

Dat ćemo sve od sebe da se naš odgojno-obrazovni rad nastavi prema planu i programu i da djeca, kada se vrate u vrtić, ne osjete ovu krizu koja nas je sve pogodila. Mjere zaštite za vrtiće nadležne službe još uvijek nisu propisale, no kada nam upute stignu mi ćemo ih se strogo pridržavati kako bismo izbjegli ugrozu zdravlja kako djece tako i njihovih roditelja i svih naših zaposlenika.” – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

(63)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr