Naslovna Novo Blockchain Partnerstvo Hrvatske (BPH) – osnivački sastanak 13. travnja u 11:00 sati

Blockchain Partnerstvo Hrvatske (BPH) – osnivački sastanak 13. travnja u 11:00 sati

36
0

Hrvatska se nalazi u fazi realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom sklopu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

U digitalizaciji nailazeće tehnologije distribuirani sustavi i sigurni servisi vode prema pametnoj industriji (Smart Industry). U tom pogledu Blockchain tehnologija ima istaknuto mjesto otvaranjem novih mogućnosti i značajki. S tim u svezi BPH inicijativa želi stvoriti simbiozu i sinergiju svih dionika kako bi što brže i učinkovitije ostvarili priključivanje novim digitalnim ekosustavima. Osnivanjem BPH želi se zajedništvom ostvariti iskorak i prosperitet zasnovan na pojedinačnim i opće društvenim interesima i potrebama. Postanite član BPH i ostvarite mogućnost razvoja novih proizvoda i servisa na Blockchain/DLT tehnološkoj platformi.

Nekoliko navoda za BPH

  • Pojačana primjena naprednih digitalnih tehnologija u Hrvatskoj i Europi, sa svrhom jačanja otpornosti unutar zelenog i digitalnog gospodarstva i društva, glavni su ciljevi koji slijede Next Generation EU i Europski zeleni dogovor.
  • Implementacija naprednih digitalnih tehnologija neće ostati samo u domeni malih i srednjih poduzeća i startupa, već će također imati važnu ulogu u transformaciji velikih i tradicionalnih tvrtki koje će svoje poslovne procese transformirati u suradnji s malim i srednjim poduzećima i startupima.
  • Jačanje dijaloga u određenim područjima intervencije i integriranje Blockchain i AI rješenja u strateškim dokumentima EU-a važan je alat u osmišljavanju i dokazu zajedničkog europskog zakonodavstva i uvođenju interoperabilnosti.
  • U području Blockchain ekosustava u tijeku je prijenos znanja i prateće aktivnosti preko Blockchain projekata. Otvara se prilika za prekograničnu i međuregionalnu suradnju, preko Digital Europe Programa s proračunom od 7 milijardi eura.

Osnivanje Blockchain Partnerstvo Hrvatske inicira Institut Ruđer Bošković, a provodi MIPRO.

Osnivački sastanak će se održati 13. travnja 2022. godine, u 11:00 sati preko digitalne platforme ZOOM. Zainteresirani za sudjelovanje u osnivanju BPH trebaju se obavezno prijaviti preko Google obrasca na adresi https://forms.gle/Tpa4ZP6Htm1mR9sa7 kako bi dobili poveznicu za pristup virtualnoj dvorani.

Izvor: mipro.hr

(36)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr