Naslovna Novo 10. Memorijalni maraton “Da se ne zaboravi Baranja ’91”

10. Memorijalni maraton “Da se ne zaboravi Baranja ’91”

81
0

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja organizirala je 21. kolovoza 2021. godine, 10. Memorijalni maraton od Osijeka do Batine pod nazivom “Da se ne zaboravi Baranja ’91” koji je zbog poštivanja svih epidemioloških uvjeta bi ove godine skromniji po broju sudionika.

Prije starta sve sudionike pozdravili su u ime organizatora inicijator ovog maratona Pavo Tutenov, predsjednik udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” te Jurica Tolj predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka Ivana Radića.

Na svom putu do Batine svake godine sudionici ovog maratona odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima kao i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu simboličnim paljenjem svijeća i polaganjem vijenca.

Tako su ispred Drvenog križa na Biljskoj cesti paljenjem svijeća odali počast svim Baranjcima poginulim u obrani grada Osijeka, a također odana je počast kod Spomen obilježja trojice poginulih osječkih branitelja.

U Bilju su maratonce dočekali predstavnici Općine Bilje na čelu sa predsjednikom Općinskog vijeća Općine Bilje Zdenkom Jumićem.

Tradicionalno sudionici ovog događaja zastaju u Vardarcu kod obitelji Bočkai, Elizabete i Ištvana koji od prvog memorijalnog maratona 2011. godine u svome domu pripremaju okrjepu maratoncima.

U Kneževim Vinogradima doček i okrjepu maratoncima pripremila je Općina Kneževi Vinogradi, a pozdravne riječi sudionicima maratona u ime Općine uputila je zamjenica načelnika Ružica Batori uz koju su bili kao i godinama prije nazočni u dočeku Tihomir Krajcar, Igor Keri i Božo Rastija čiji je veliki doprinos u organizaciji ovog maratona.

Na ciljnom odredištu u Batini, u batinskoj luci na Dunavu sudionike 10. Memorijalnog maratona “Da se ne zaboravi Baranja ’91” dočekali su: ispred Ministarstva Hrvatskih branitelja Ante Blažević izaslanik ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda, predsjednica Općinskog vijeća Općine Draž Eva Balatinac, te Valentina Matijević ispred turističke zajednice Općine Draž koji su se pozdravnim riječima i obratili svim sudionicima ovog memorijalnog maratona.

Simboličnim puštanjem vijenca u Dunav odana je počast svim poginulim i nestalim Baranjcima u Domovinskom ratu.

Po završetku ovog događaja na svečanom domjenku u Dražu svim sudionicima i zaslužnima za pomoć u organizaciji zahvalnice su uručili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Ante Blažević te predsjednica Općinskog vijeća Općine Draž Eva Balatinac.

Pavo Tutenov

(81)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: