Naslovna Grad Zvona za Engleze

Zvona za Engleze

210
0

Sve ono čemu smo se potajno nadali i strahovali, ostvarilo se. Hrvatska repka je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva – Rusija 2018.

Zasluga je to svakog igrača, koje je u jedno srce i jednu dušu za Hrvatsku i sve njene građane ujedinio skromni i ponizni izbornik Zlatko Dalić. Sada je sve moguće, nakon gordih Engleza dolaze na red moćni, ali isto tako i ranjivi Francuzi.

Nošeni nevjerojatnim zanosom cijelog naroda u domovini i inozemstvu, pozitivnim emocijama svakog tko želi dobro Hrvatskoj, naši nogometaši u nedjelju će donijeti neopisivu radost i iskupiti naciju i državu od svih promašaja političkih i gospodarskih od nastanka naše mlade države 1991.

Želimo vjerovati da će na krilima te pobjede sve ono što nas tišti i ponižava krenuti u novom, pozitivnom i pobjedničkom smjeru. Jer ako to može jedna profesionalna ekipa sa velikim srcem za Hrvatsku, mogu to i ostale političke i ekonomske ekipe na svim razinama ako nađu pravu motivaciju za dobrobit svih, a ne samo njih.

I naša mala Slatina sinoć je dala obol toj pozitivnoj energiji cijelog naroda svojim srčanim navijanjem po kafićima i u središtu grada. Posebno me raduju toliki mladi rođenih poslije 2000 –te i njihova spremnost da izgrađuju jednu kreativnu i kolektivnu svijesti i spoznaja čiji su i kome pripadaju.

Slatinska crkvena zvona zvonila su sinoć slaveći pobjedu hrvatske na nogometnom „bojnom“ polju. „Ljudska duša je tu da se veseli, da bude zajedno s drugim dušama, a sve su nam to nogometaši priuštili. Njima je to nedostajalo, a kada su dobili podršku postali su najbolji. Nitko nije otok, nitko ne može sam. Mi smo bili s  njima, oni s nama. To je bilo tako lijepo da ćemo iznova ponoviti u nedjelju.“

Neka nas ponesu riječi patera Ike Mandurića: „A igrat se mora na pobjedu jer ova reprezentacija nam je jedino što imamo. Zato bi bilo tako lijepo pobijediti, jer i bolji smo. Ali, i da nismo, mi idemo na pobjedu: jer Hrvatska se i plače i trpi i čezne i živi i umire i voli jače“

Vlatko Jelenčić

 

(210)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*