Naslovna Novo Župan Igor Andrović i Darko Žužak, u Novoj Bukovici su posjetili Antonija Kovača

Župan Igor Andrović i Darko Žužak, u Novoj Bukovici su posjetili Antonija Kovača

132
0

Na inicijativu ravnateljice Osnovne škole Vladimir Nazor, Larete Žubrinić i stanovnika općine Nove Bukovice, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak obišli su dječaka Antonija Vargu, učenika trećeg razreda koji boluje od cerebralne paralize i vezan je za invalidska kolica.

Tom prilikom ravnateljica i učiteljice ovog hrabrog dječaka, upoznale su župana Androvića s trenutnom situacijom u prikupljanju humanitarne pomoći kako bi Antonio prohodao i dobio šansu za igru s vršnjacima.

Mogućnost da Antonio prohoda i dobije priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije robota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području, te upravo oni nude jedinu mogućnost Antoniovog oporavka. Budući da se radi o privatnoj klinici, HZZO ne sudjeluje u pokrivanju troškova, pa je OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice pokrenula niz akcija za prikupljanje financijskih sredstava kojima se priključila i Virovitičko-podravske županija.

– Na poziv ravnateljice osnovne škole Lorete Žubrinić i stanovnika općine Nova Bukovica došao sam ovdje vidjeti Antonia, a prije svega upoznati se sa situacijom i načinom kako mu mi ispred Županije možemo pomoći, prvenstveno u vezi terapije koju ima dogovorenu u šestom mjesecu. Mi ćemo ispred Županije vidjeti je li potrebna novčana pomoć ili pomoć u ortopedskim sredstvima, a koji su mu trenutno nužno potrebni, te na koji način mu možemo olakšati život i njegovu situaciju u budućnosti – izjavio je župan Igor Andrović.

Župan Andrović ostao je jako iznenađen Antonijevim izvrsnim poznavanjem engleskog jezika, pa su tako, uz igru s autićima, neko vrijeme razgovarali engleski. Antoniju se župan jako svidio, pa ga je pozvao u novi posjet, i to što skorije.

Ako želite pomoći i Vi, svoj dobrovoljni prilog možete uplatiti na račun otvoren na ime Antonio Varga u Erste banci: HR7624020063103370003. (ADF)

Izvor: vpz.hr

(132)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*