Želiš biti sretan?

13
0

Dugo nisam “ronio” u self help & life coaching teme. Ne zato što ne želim, već iz one poznate poslovne postavke – specijalizacija na jedno, usko, područje (biznis).

No, nekako mi se u zadnje vrijeme vrti kroz glavu što famozno pitanje (i odgovor), što jedan od grafita koji se bavi temom iz naslova.

Evo slike:

(Izvor: https://twitter.com/dovlica/status/543155342272921600)

Na ovu sliku svatko do nas će reagirati drugačije. Neki će reći “wow, to je to”, neki će reći “to mi je baš trebalo”, a neki će njurgati kako je to prejednostavno, kako treba ovo i kako treba ono, pa da je ovo ovako ili onako.

Znate što? Svi su u pravu.

I prvi, i drugi, i treći i deseti.

Ali, priznali ili ne… nečeg u ovome ima. Ne znam što, no definitivno ima… stav & odluka su jako bitni.

Ako prebacimo sve to na biznis, stvar je gotovo pa identična.

Želiš više klijenata? Kontaktiraj ih više. Zovi ih više. Oglašavaj više. Radi što god treba da bude više.

Želiš više zaraditi? Zaradi! Radi drugi posao, promijeni posao, promijeni cijene, povećaj bazu klijenata, smanji troškove. Opcija koliko god želiš.

Možemo tako unedogled… i kako god da okrenuli, uvijek se kreće od “Želiš x? Budi!”.

Kao što sam napisao, za neke je ovo užasno jednostavno, ali za neke (od nas) toliko prekomplicirano i zamršeno da takve stvari i takve izjave frustriraju.

Ako ste jedan od njih (kao što sam i ja s vremena na vrijeme), dobar smjer je baš u tom osvještavanju i odluci “budem”, a s vremena na vrijeme treba pustiti “kako, zašto, kada, koliko, kuda” pitanja. Odgovori će doći sami od sebe.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Komentar na drugo čitanje – mi koji ne reagiramo na ovakve “jeftine motivacijske poruke” gotovo pa uvijek imamo pristup da prvo tražimo zapreke i ograničenja, a onda ako nađemo i vidimo smisao, krenemo. “Ovi drugi” krenu, pa uz put rješavaju zapreke i ograničenja. I kao što sam napisao, i jedni i drugi su u pravu. Nema boljeg ili ispravnijeg puta. Sve je u konačni samo stvar odluke & stanja koje želimo postići (ili zaslužujemo). 

(13)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*