Želim da kupite…

16
0

Nema tog poduzetnika, voditelja prodajnog tima ili prodavača koji u “svojoj glavi”, prodajnom pismu, demonstraciji, prezentaciji, sastanku ili nekoj desetoj aktivnosti nije izgovorio (verbalno ili neverbalno) rečenicu:

Želim da kupite [XYZ / nešto / naš proizvod / naše rješenje]!

Neki od njih su to izgovorili / napisalo baš ovako kako sam i ja napisao – ŽELIM DA KUPITE…, a neki su tu istu zapovijed izgovorili / napisali u obliku izvedenice te iste rečenice.

Mislim da bi vam trebalo…
Bilo bi dobro kad biste nabavili…
Trebali biste instalirati…
Uzmite XYZ…
Nagradite se sa XYZ…

Svi mi nešto želimo i sve je to potpuno normalno i ljudski. Kao poduzetnici želimo da naši klijenti budu zadovoljni, sretni i uspješni tako da kupe naše rješenje, a mi ćemo onda isto biti sretni jer smo zauzvrat dobili neki vid kompenzacije (potvrda, lova, angažman…).

Ima smisla? Naravno da ima.

No, koliko je ovakav stav i ovakvo razmišljanje primjenjivo u praksi?

Primjenjivo je utoliko koliko ekipa od koje želimo da napravi našu željenu radnju spremna i voljna to napraviti.

Primjenjivo je utoliko koliko smo bili uvjerljivi, sigurni i “na njihovoj strani” da je naša želja u skladu s njihovim potrebama i ŽELJAMA.

Što nas u konačnici i dovodi najveće mudrosti kako biti uspješan u prodaji – znate li što žele vaši klijenti?

Jer kad znate njihove želje (ne potrebe), onda možete formirati svoje prodajne koreografije i prodajne rečenice koje vam započinju sa: Želim da kupite [XYZ] kako biste ostvarili [njihova želja].

U svim ostalim varijantama, prodajno pismo, prezentacija ili demonstracija s rečenicom “Želim da kupite…” čini vas potrebitim, jeftino-manipulativnim i ego likom na koje će “pasti” slabiji i nesigurni (možda).

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Stigli smo do kraja mentalno-managerskog serijala newsletter poruka i uskoro nastavljamo s vještine-tehnike porukama + lagane promjene u formatu i sadržaju budućih nl poruka. Stay tuned…

(16)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*