Naslovna Novo Zdenka i Jozo Šantak najbolji na 4. bošporijadi u Sopju

Zdenka i Jozo Šantak najbolji na 4. bošporijadi u Sopju

117
0

Održana 4. bošporijada u Sopju koja je okupila 9 ekipa iz Hrvatske i Mađarske i na kojoj je slavio dvojac – Zdenka i Jozo Šantak

Što je to bošpor?

– To je jednostavan “starinski” doručak. Obično se jede pomiješan sa kidanim kruhom i čvarcima ili suhim mesom i kobasicama konzerviranim u masti. Postoje 3 varijante bošpora: na češnjaku, na rasolu i od rajčice koji je i najpopularniji – podcrtao nam je Tomislav Šantak koji je bio sudionik ovogodišnje 4. Bošporijade koju je u Mjesnom domu u Sopju otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost glasnogovornik i zastupnika Hrvata u Mađarskom parlamentu Joze Solge, zamjenika župana Marija Klementa, načelnika Općine Sopje Berislava Androša, kao i načelnika mađarskog Satina, Sandora Matorica.

Ove godine se, pod pokroviteljstvom Općine Sopje, za titulu najboljeg borilo 9 ekipa (sedam iz Hrvatske i dvije iz Mađarske), a prvo mjesto, prema ukusu ocjenjivačkog suda, u sastavu, Katica Mareković, Jozo Solga, Igor Andrović i Berislav Androš, osvojili su: Zdenka i Jozo Šantak. Drugo mjesto pripalo je ekipi Hrvata iz mađarskog Starina, dok su se broncom okitili Marina i Ivan Šantak.

I naravno, za jedan vrhunski bošpor treba vam: pšenično glatko brašno; dvije žlice domaće svinjske masti; 0,5 litre domaće pasirane rajčice; litra vode; sol te domaće kobasice koje daju poseban okus. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Dragutin Fišli)

(117)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*