Zatvoreno! Inventura!

84
0

Baš sam neki dan nabasao na situaciju da je u dućanu bilo jako puno prodavača i prodavačica i svi su se nešto muvali i prebrajali različiti artikle.

Sedamdeset i tri čokolade, trideset i devet kekasa, dva paketa hrenovki, sedam boca ribar vina…

Inventura, a što drugo.

Zanimljivo je da na ulazu u dućan nije pisalo famozno “Zatvoreno! Inventura!”, već su tu aktivnost radili u isto vrijeme kada su kupci kvarili prebrojani broj artikala uzimajući jedan za sebe.

Ako ste u ovom trenutku inventuru povezali s “onim dosadnim što i mi poduzetnici radimo svake godine pri kraju te iste godine”, onda ste debelo o krivu, jer aludiram na nešto potpuno drugo.

Kada ste zadnji put napravili inventuru (1) poslanih ponuda koje se nisu realizirale i (2) follow-up aktivnosti koje se još nisu obavile?

Ako ste jedan od onih koji ima nešto takvog implementirano u CRM i po pitanju rezultata te inventure radi potrebne aktivnosti, šaljem “bravo!” što ste među 5% poduzetnika koji kuže što znači imati prodaju pod kontrolom.

Ostatak (nas) poduzetnika ne radi inventuru jer ili ima toliko malo kontakta s potencijalnim klijentima da sve pamti ili vam to nije uopće bitno i samo je fokus na novo, novo, novo… “daj mi što više novih klijenata” i “samo ti gledaj statistiku i vidjet ćeš da ćemo uspjeti”.

A inventura je jedna tako lijepa i tako fora aktivnosti koja vam može povećati obim posla i unaprijediti stanje na poslovnom računu bez da uložite previše vremena i novaca i živaca.

Subject: Inventura, korisnik: [naziv klijenta]

G. Horvat,

Upravo smo obavili inventuru poslanih Vam ponuda i rezultati nam pokazuju da u smo proteklih x mjeseci realizirali samo y dogovora.

Sugeriram da se čujemo i istražimo opcije brže i efikasnije suradnje.

Ili možda…

Subject: Inventura!

G. Horvat,

U srijedu se nalazim u Vašeg gradu i volio bih da se vidimo i prokomentiramo dosadašnju suradnju te buduće aktivnosti.

Ulovite kako može i neka varijacija na temu, jer se u konačnici “inventura” može iskoristiti kako god to željeli – kao poziv na akciju ali i kao važna poslovna aktivnost.

Inventura u malim i srednjim biznisima ima dvostruku funkciju, stoga ako cupkate i očekujete neke od potencijalnih klijenata da se jave, sada imate “riječ koja vrlo efikasno pokreće”.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. CTA-ova ima na tisuće i tisuće te kako bi vam on bio što efikasniji, najbolje je da ga povežete s već nekom poznatom aktivnošću. Iz tog razloga “inventura” jako dobro funkcionira, jer “inventura nije nešto što se smije samo tako ignorirati”.

(84)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*