Zato što ste vi…

26
0

Često i prečesto zakompliciramo procese kroz koje želimo prezentirati sebe kao odlično rješenje nekog problema… čitaj… prodaju.

Mišljenja smo da zato što nemamo dovoljno klijenata ili proces ugovaranja je previše spor, kompliciran i neugodan da je u pitanju “specifično tržište”, “specifično rješenje”, “komplicirane društvene okolnosti”…  a ako u isto vrijeme postoji netko od kolega koji nema tih problema i ugovaranje i privlačenje mu ide relativno uspješno, tada smo u stanju dodatno zakomplicirati percepciju da se tu radi o vrlo kompleksnom (prodajnom) procesu.

Jedino što je komplicirano smo mi sami i ta naša percepcija… jer svaki, ali baš ono SVAKI, prodajni proces ima jedne te iste korake tj. identična pitanja na koje treba dati smislen i dovoljno emotivno motivirajući odgovor.

A prvo pitanje koje svi potencijalni klijenti provrte kroz svoju glavu je:

Zašto mi/ja? Zašto mi prilaziš / me kontaktiraš baš sada? 

Vjerujem da znate kako se na pitanja koja započinju sa “zašto” odgovara? Sa “zato” i nikako drugačije.

Pa onda na izgovoreno pitanje odgovaramo sa…

Zato što ste vi… (imate taj i taj problem / imate tu i tu situaciju / u tom i tom stanju…).

Ako pak pitanje nije izgovoreno, budite sigurno da je izgovoreno u glavi primatelje poruke, pa tada isti taj odgovor započinje sa “Siguran sam”, “Čini mi se”, “Jeste li sigurni da”, “Imate li iskustva s”, …

Bitno i prebitno… u prvom kontaktu odgovorite na pitanje – ”zašto ja/mi?“, a tek onda idete na drugi korak (sutrašnja epizoda).

U međuvremenu, BK Membership (oformljavaju se elementi, dvije epizode su već vani) vam daje priliku da ovakve i slične tehnike možete prokomentirati i modelirati prema svojim potrebama i okolnostima u direktnoj komunikaciji i asistenciji mene i drugih članova programa.

Goran Blagus
(Business klinika)

(26)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*