Zašto postoji rupa?

29
0

Rupa u naslovu teksta je figurativni izraz, a ne ono “rupa u zemlji”, “rupa u znanju”, “rupa u ovom ili onom”…

Priča i postavka oko “rupe” su izrazito važne kod poslovanja, što se kasnije vrlo uspješno prenosi i na prodajne aktivnosti.

Jer ako do sada niste razmišljali na ovakav malo “uvrnuti način”, ali svrha i razlog postojanja svih nas poduzetnika je da popunjavamo “rupe”.

Neki od nas su vrlo uspješni i “baš po mjeri” da popune svaku rupu, neki od nas ne “klapamo baš najbolje” pa smo ili preširoki ili preuski i onda samo djelomično obavimo posao, a nažalost ima i jako puno onih drugih koji mogu pokriti “rupu” koja uopće ne postoji.

Zgodno je osvijestiti ove zadnje, jer njih (nas) je najlakše prepoznati po tome da “godinama osvještavamo problem za koji imamo rješenje ali…” ili “treba educirati tržište kako bi skužilo da im trebamo” ili “strpljenja i jednog dana će se vjerojatno otvoriti problem / rupa”.

Ako ste ovog trenutka zaključili da “rupa” personalizira “problem”, pogriješili ste.

Nije “rupa” problem, već je “rupa” razlog zbog čega je teško ili nemoguće doći do željenog stanja / rješenja.

Svatko od nas (davatelj / primatelj usluge) investira energiju (vrijeme / novac) kako bi riješio  problem / želju / zahtjev.

Imamo potrebu doći od točke A do točke B.

A između tih dviju točaka nalazi se jedna velika ili puno velikih ili više manjih “rupa” koje možemo zakrpati svojim znanjem i umijećem, koje možemo eventualno zaobići ali za neke od njih trebamo vanjsku pomoć.

I ta vanjska pomoć smo svi mi poduzetnici i davatelji rješenja!

Mi smo “čep za rupu”!

“Rupa” postoji zato što je takva postavka, a naš posao je da prepoznamo koje su najveće i najteže rupe, opišemo ih zašto su tako “opasne” i onda sebe i svoje rješenje prikazujemo kao “njezin čep”.

Tek tada potencijalni klijent kuži i prepoznaj da “smo jedan za drugog fit” i odgovara sa “kad možemo krenuti u suradnju?”.

Želim uspješan nastavak tjedna, a BK PREMIUM report stiže uskoro (upao je u jednu rupu koja je konačno zakrpana) tako da ne brinite svi vi koji ste nestrpljivi s ponudama za plaćanje… U krajnjem slučaju, zatvorena fejs grupa je uvijek otvorena za raspravu.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ovo gore je drugi korak kod identifikacije korisničkih potreba, tako da osvijestite da su  “zašto postoji rupa” i “koji problem žele riješiti” dvije različite stvari i rijetki to kuže i rijetki će vam treneri / coachevi ukazati na ovakav pristup. Hvala!

(29)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*