Naslovna Županija Započeo EU tjedan

Započeo EU tjedan

13
0

Europski tjedan na području Virovitičko-podravske županije obilježa se od 3. do 7. svibnja. U Pustari Višnjica, u četvrtak 3. svibnja, održana je Međunarodna konferencija „Europski dani agro i eko inovacija“, na temu „Prava industrijskog vlasništva i poljoprivredni proizvodi“.

U petak 4. svibnja, od 10,00 do 12,00 postavit će se štandovi u Virovitici (Trg kralja Tomislava), Slatini (u sklopu održavanja sajma AgroArca 2012), Orahovici (središtu grada) i Pitomači (središtu mjesta) na kojima će se je za područje Virovitičko-podravske županije uz prigodni promotivni materijal Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, govoriti o Europskoj uniji, skorom ulasku Hrvatske u EU,…

Osim toga, u Slatini sklopu AgroArce 2012, predstavit će se projekt OŠ Eugena Kumičića „Hrvatska zvijezda na europskom nebu“. Početak predstavljanja je u 11,00 sati.

Europski tjedan će završit u ponedjeljak 7. svibnja kazališnom predstavom „Djevojčica i roda“ u Kazalištu Virovitica. Početak je u 10,00 sati, a predstava će se održat za predškolski uzrast Dječjeg vrtića „Cvrčak“, te za učenike četvrtih razreda virovitičkih osnovnih škola. Ova zanimljiva i edukativna predstava autorsko je djelo Jasmine Šogolj i Matjaža Komana, a nastala je sa ciljem da djecu i mlade upoznaju sa pojmom Europske unije na što interesantniji način. Predstava prati dogodovštine dvaju likova: Djevojčice (koja predstavlja Hrvatsku), te Rode (koja predstavlja EU).

Izvor: vpz.hr

(13)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*