Naslovna Novo Zapljena 11.800 kg duhana

Zapljena 11.800 kg duhana

85
0

U ponedjeljak 03. rujna 2018. godine, u jutarnjim satima, na stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici PGP Terezino Polje su na ulazu u RH, kontrolirali teretni automobil sa priključnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 46 – godišnji bugarski državljanin.

Izvršenom graničnom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da bugarski državljanin prevozi više od 13.200 kilograma duhana u kutijama, odnosno 11.800 kilograma čistog duhana u listu, iz Grčke od kojeg je dio trebao istovariti u Republici Hrvatskoj na području Zagreba, a dio u Republici Sloveniji.

Budući da je postojala osnova sumnja u nezakonit promet i trgovinu duhanom, o događaju je obaviještena i nadležna Carinarnica Osijek, koji su navedeni teretni automobil s duhanom preuzeli istoga dana oko 12:15 sati, te ga prepratili u Carinsku upravu u Zagrebu, radi daljnje obrade događaja.

Nakon provedenog i dovršenog carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan Prekršajni nalog u iznosu od 42.000,00 kuna, te će biti podnesen i Zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.128.000,00 kuna. Vozilo i duhan su oduzeti od prekršitelja.

Izvor: MUP

(85)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*