Naslovna Razno Za osmaše: Dani otvorenih vrata

Za osmaše: Dani otvorenih vrata

31
0

skola_ios_mU petak je, 11. travnja,  održan sastanak ravnatelja osnovnih škola sa šireg slatinskog područja. Tema sastanka bila je vezana uz profesionalno usmjeravanje učenika osmih razreda.

Domaćin ovog sastanka bio je profesor Mladen Graovac, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina koji je pripremio posebnu prezentaciju nazočnim ravnateljima i predstavnicima škola iz Voćina, Slatine, Mikleuša, Čađavice i Nove Bukovice.

Nakon pozdravnog uvoda dobrodošlice, ravnatelj Graovac je, u nazočnosti pedagoginje škole Ljubice Pofuk, proveo  goste opremljenim radionicama  i prostorima uređenim za izvođenje stručne prakse: krojačka radionica, ugostiteljski praktikum, frizerski salon i dr.

iosU knjižnici škole ravnatelj IOŠ Slatina prezentirao je projekt  Dan otvorenih vrata za sve učenike 8. razreda. Dan otvorenih vrata zamišljen je kao predstavljanje šest strukovnih programa provođenjem kroz radionice  kako bi se osmaši na licu mjesta mogli što bolje upoznati sa njihovim programskim sadržajima .

Na Danu otvorenih vrata kroz praktičan rad i različite zanimljive demonstracije  bit će predstavljene:

  • stolarska i strojarska radionica (prezentacija zanimanja stolar, elektroinstalater, vodoinstalater i instalater grijanja i klime, strojobravar, automehaničar/mehaničar poljoprivredne mehanizacije, autolimar);
  • zanimanje prodavač;
  • krojačka radionica;
  • frizerski salon;
  • ugostiteljski praktikum (zanimanje konobar i kuhar).

Sve radionice i demonstracije održat će se pod vodstvom stručnog aktiva svakog od navedenih zanimanja, ali i samih učenika IOŠ Slatina. Dan otvorenih vrata održat će se od 20 do 22. svibnja 2014. godine.

Lareta Žubrinić

(31)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*