Za 3 dana dižemo cijene

18
0

Jedan od razloga zašto pišem redovite BK newslettere je i dobivanje konkretnih i mjerljivih rezultata različitih tehnika koje kasnije mogu prenijete na partnere i tvrtke s kojima surađujem.

Jučer u ovo vrijeme objavio sam tekst s naslovom “Zbog povećanja potražnje…” i dobio sam DOKAZ kako dotična tehnika u privlačenju pažnje ne funkcionira tj. daje bezvezne i ispodprosječne rezultate.

Open rate ili odnos između ukupnog broja primatelja newslettera i broja onih koji su otvorili poruku je mizernih 19,5%.

Uobičajeni prosjek je oko 30%, tako da ovih 19,5% govori samo jedno – naslov jučerašnje poruke je veliki flop i nemojte ga koristiti u svojim prodajno – marketinškim porukama.

Današnji naslov poruke je malo drugačije formiran i igra na emocije straha ili da budem precizan – strah od propuštene prilike. Ili ako ćemo biti još malo brutalniji – igra na emociju pohlepe.

Oh da… pohlepa je jedna zgodna ljudska osobina koju svi mi imamo u sebi.

Pohlepa je onaj trenutak kada za manje želimo dobiti više nego što bi to uobičajeno trebalo biti.

Nego, da se vratim na današnji naslov i situacije koje nas trenutno okružuju.

Za početak treba odbaciti uvjerenje kako je najavljivanje povećanja cijena odluka koja vodi u probleme.

Da, bit će neki koji će se radi toga naljutiti, pa čak i uvrijediti. No, ostaje pitanje da li s takvim likovima i dalje želite raditi.

A s druge strane, moguće je da vam se margina zarade istopila (inflacija je jedan zgodan ekonomski element) i jednostavno za dugoročnost biznisa treba podignuti cijenu.

I na kraju, ova varijanta s dizanjem cijene se odlično može iskoristiti za rasprodaju zaliha, za agresivniju akviziciju novih klijenata koje ćete u budućnosti obraditi tehnikama upsale ili nekakvog bundlea.

Da ne kompliciram previše – ako imate postojeću bazu klijenata i nešto veću bazu potencijalnih klijenata s kojima se navlačite oko toga da krenete u suradnju, opalite im “Za 3 dana dižemo cijene…” s kratkim pojašnjenjem kako će cijene porasti zbog ograničenih resursa i da se fokusirate na kvalitetu, a ne kvantitetu (nemojte se opravdavati) i čekajte reakciju.

U danu kada ističe treći dan, frknite podsjetnik kako je ostalo još manje od 12 sati i ako žele iskoristiti priliku, sad je trenutak da to naprave.

Treći dan – NEMA VIŠE!

Nego, jeste li skužili da su Black Friday i Cyber Monday vrlo, vrlo slično građen oko ove strategije?

Evo cool popust, a onda agresivna follow-up procedura kako za X sati dižemo cijene.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Kraj 12. mjeseca je jedan zgodan termin kada možete odigrati gornji scenarij.

(18)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*