Naslovna Novo VŠMTI uz upis na preddiplomske stručne studije nudi i mogućnost stipendiranja najboljih maturanata

VŠMTI uz upis na preddiplomske stručne studije nudi i mogućnost stipendiranja najboljih maturanata

41
0

Upisi na preddiplomske stručne studije koji se izvode na Visokoj školi Virovitica su u tijeku i provode se putem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta, mrežne stranice www.postani-student.hr

Prijave za upise na studijske programe na spomenutoj mrežnoj stranici počinju 1. veljače 2018. i traju do 16. srpnja 2018. veljače 2018. godine Središnji prijavni ured započinje sa zaprimanjem dokumentacije kandidata potrebne za prijavu studijskih programa u ljetnom roku. Dokumentacija mora biti dostavljena najkasnije do 2. srpnja 2018. godine.

Rok za prijavu studijskih programa u ljetnom roku i promjene prioriteta studijskih programa je 16. srpnja 2018. u 15:59 h. Istoga dana objavit će se i konačne rang-liste kandidata koji ostvaruju pravo na upis na pojedini studijski program u ljetnom roku.

Visoka škola Virovitica dodjeljuje stipendije temeljem kriterija izvrsnosti, a pod uvjetom da kandidati koji ostvare pravo na stipendiju upišu prvu godinu preddiplomskih stručnih studija Visoke škole Virovitica akademske godine 2018./2019.

Ukoliko maturant ostvari 400 bodova s državne mature (od maksimalno 600) ili 650 bodova ukupno (od maksimalno 1000), ostvario je nužan uvjet za dobivanje stipendije!

(Napomena: pod pojmom “bodovi” misli se na broj bodova na rang listi, ne na sam rezultat testa!)

Stipendija se isplaćuje u mjesečnim obrocima kroz desetomjesečno razdoblje u iznosu:

– 1.000,00 kn (Top stipendija)
– 1.200,00 kn (Top Plus stipendija)

Pravo na Top stipendiju ostvaruju kandidati koji ispune jedan od sljedeća dva uvjeta; da imaju ostvareno više od 400 bodova s Državne mature ili da imaju ostvareno više od 650 bodova ukupno u NISpVU.

Pravo na Top Plus stipendiju ostvaruju kandidati koji ispune oba gore navedena uvjeta.

Više na www.vsmti.hr

(41)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*