Naslovna Novo VPŽ kupila tri vozila Domu zdravlja za usluge zdravstvene njege u kući bolesnika

VPŽ kupila tri vozila Domu zdravlja za usluge zdravstvene njege u kući bolesnika

44
0

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelju Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Ivici Fotezu, kod zgrade Opće medicine u Virovitici, na kojoj će uskoro početi energetska obnova, nositelja projekta Virovitičko-podravske županije, uručio je ključeve triju vozila koji će se koristiti za usluge zdravstvene njege u kući bolesnika.

– Riječ je o tri vozila, koje je Virovitičko-podravska županija, kao osnivač, kupila Domu zdravlja VPŽ. Vozila su to koja će koristiti šestero zdravstvenih djelatnika naše ustanove, a pokrivat će pritom područje grada Slatine i okolnih općina (Mikleuša, Voćina, Nove Bukovice, Čađavice i Sopja). Do sada su naši djelatnici vozili privatna vozila, jer nije bilo druge mogućnosti. U suradnji sa županom dobili smo tri vozila i na taj način povećali kvalitetu dostupnosti i sigurnosti naših djelatnika. Sada su svi ti djelatnici pokriveni sa službenim vozilima Doma zdravlja. Vrijednost investicije iznosi oko 270.000,00 kuna. Uslugu zdravstvene njege u kući bolesnika, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, provodi od 1. svibnja prošle godine – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

Investicija se u cijelosti financira iz proračuna Virovitičko-podravske županije.

– Riječ je o vozila koja će služiti medicinskim sestrama za obilazak pacijenata na terenu. Time ćemo uvelike povećati i sigurnost posla medicinskih sestara, ali i kvalitetu usluge pacijentima. Nakon vozila hitnoj medicini, županijskom Zavodu za hitnu medicinu i vozila koja smo nedavno uručili županijskom Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok. I na ovaj način pokazujemo koliko se trudimo u svakom segmentu svake zdravstvene ustanove, jer nam je cilj voditi brigu o našim pacijentima. U funkciji nam je uređaj az magnetsku rezonancu, tu je i novi CT, europskim sredstvima smo opremili našu bolnicu modernom opremom, gradi se nova zgrada dnevne bolnice, opremili smo i uredili niz naših ambulanti diljem cijele županije, a uskoro nam slijede projekti energetske obnove na nekoliko zdravstvenih zgrada. Investicijama u zdravstvu tu nije kraj, jer uskoro kreće i energetska obnova zgrade opće medicine županijskog Doma zdravlja u Virovitici, u vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Ujedno, nakon što smo uložili u infrastrukturu Doma zdravlja u Slatini i u bazen za fizioterapiju, i ta će zgrada ići u energetsku obnovu u vrijednosti oko četiri milijuna kuna. Županija dakle ulaže još novih 5,5 milijuna kuna u županijski Dom zdravlja, u poboljšanje kvalitete rada naših liječnika i, naravno, bolje uvjete naših pacijenata – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojeg su bili i zamjenik župana Darko Žužak, te Melita Sirovica, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ. (vpz.hr, icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*