Vježbate li redovito?

35
0

blog_goran_blagusPotpuno je očekivano da vrhunski sportaši vježbaju redovito – svaki dan. Ponekad imaju i po dva treninga dnevno s ciljem kako bi bili u najboljoj formi i pružili najbolji rezultat.

Smisao (sportskih) treninga je razviti određene pokrete (navike) kako bi ih u (sportskom) događaju mogli ponoviti na isti ili još bolji način, a sve sa svrhom postizanja cilja (pobjede).

Vrhunski sportaši žive od sporta i ovisno o tome kakve rezultate postižu takve su im i beneficija u životu (najčešće novac).

S druge strane, i poduzetnici žele postići rezultate (klijenti, prodaja, novac) jer od toga žive oni ali i njihove obitelji. No, često kada su u pitanju njihovi treninzi iz vođenja poslovanja, pregovaranja, prodaje, upravljanje, komunikacije onda tome pristupaju kao da igraju u 3. županijskoj ligi. Poneki trening, nedostatak jasne vizije, neprilagođeni treninzi, poneki bljeskovi uspjeha, maštanje o tome kako će jednog dana…

Svaki iole uspješan sportaš zna kako mora redovito trenirati i kako trener u njegovoj karijeri čini vrlo važnu ulogu. Trener “vidi” što i kako bi trebalo nešto napraviti, trener brine o detaljima koje sportaš nije svjestan i trener zna prepoznati područja na kojim treba više raditi, koja treba bolje ispolirati i koja bolje ne čačkati.

Možete svaki dan trenirati sami, čitati o tehnikama, gledati video korake kako nešto napraviti, no bez dobrog trenera nikada nećete uspjeti postići vrhunske rezultate. Kvalitetan i iskusan trener značajno utječe na veličinu, kvalitetu i brzinu postignutih rezultate osobe koju trenira.

Ista stvar je i u poslovanju – treba vam dobar poslovni trener jer on može utjecati na poslovne rezultate (kvalitetu i brzinu izvedbe). Samostalno možete čitati, gledati i proučavati različite poslovne tehnike i vještine, no samo uz trenera možete uvidjeti one trenutke i situacije koje će učiniti presudnu razliku u poslovnim rezultatima.

Poruku koju ste dobili dio je Business klinike mailing liste, te ako Vam je današnja epizoda korisna, neka ne ostane samo na razmišljanju. Djelujte već danas, konzultirajte se tko bi vam mogao biti odličan trener (coach), pustite malo ego sa strane i dozvolite si drugačiji pogled na ono što radite. Naravno, ako se ste zadovoljni trenutnom “kondicijom”, smjerom i rezultatima onda samo nastavite ustaljenim putem.

Goran Blagus

(35)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*