Naslovna Novo Virovitičko-podravska županija ugostila Coca-Cola Cup 2020.

Virovitičko-podravska županija ugostila Coca-Cola Cup 2020.

70
0

Uskoro malonogometni turniri u Virovitici, Gornje Bazju, Špišić Bukovici i Orahovici


SC Pitomača 25. i 26. svibnja 2020. godine, ugostio je nogometne ekipe iz Pitomače i okolice na turniru najvećeg malonogometnog turnira u Europi. Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj. Ekipe su odmjerile snage u dvije kategorije: 2002. i mlađi i 2005. godište i mlađi. Događanje je organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, nije okupilo više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja je izmjerena temperatura, a izvršili su i obaveznu dezinfekciju i registraciju.

U utakmicama za prvo mjesto u prvom finalu ekipa Smogovci pobijedila je Nogometne ikone s rezultatom 4:2. U godištu 2005. i mlađi najuspješniji su bili dečki iz ekipe Gruntovčani koji su se plasirali na državnu završnicu.

Slijedeći turnir u Virovitičko-podravskoj županiji igra se 29. i 30. svibnja 2020. godine u Virovitici u SC TVIN.

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovaj vikend dana nastavila svoju sezonu. ”Nakon pauze uzrokovane Corona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale.

Želim pohvaliti Vladu Republike Hrvatske koja je i pokrovitelj Plazma Sportskih igara mladih, posebno bih istaknuo suradnju s Minstarstvom unutarnjih poslova na čelu s ministrom Božinovićem koji je i na čelu Nacionalnog stožera. Zahvaljujući tome, kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da će mjere popuštanja iz dana u dan bit sve veće kako bi i roditelji mogli doći gledati svoju djecu, zajedno sa prijateljima djece koja nastupaju” istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svojim događanjima redovito djecu educiraju o važnosti recikliranja i samoodrživosti. Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Tihana Butorac

(70)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*