Naslovna Novo Virovitica domaćin velike Turneje radosti

Virovitica domaćin velike Turneje radosti

30
0

U nastavku sezone Plazma Sportskih igara mladih Virovitičko-podravska županija ugostit će Turneju radosti

Veliko sportsko-edukativno događanje održat će se u utorak, s početkom u 10 sati u Virovitici na gradskoj šetnici ispred gimnazije Petra Preradovića. Uz natjecanja u atletici i graničaru, Virovitica će ugostit i turnir u šahu. Pobjednici će se plasirati na državne završnice u Savudriji i Splitu.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Ivica kirina, gradonačelnik Virovitice, Andrović, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Događanja će biti organizirana u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”.

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Tihana Butorac

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*