Naslovna Razno Veliki uspjeh mladih zadrugara učeničke zadruge Zalatnuk

Veliki uspjeh mladih zadrugara učeničke zadruge Zalatnuk

30
0

natjecanje_zalatnuk_mIako tek osnovana i prvi puta sudjeluje na natjecanjima, učenička zadruga „Zalatnuk“ je jučer u Bjelovaru postigla sjajan rezultat i kvalificirala se na državno natjecanje učeničkih zadruga, koje će se održati od 22.05. do 25.05.2014. g. u Zagrebu.

Na međužupanijskom natjecanju u Bjelovaru sudjelovalo je 14 učeničkih zadruga Virovitičko- podravske i Bjelovarsko – bilogorske županije. UZ Zalatnuk je osvojila Prvo mjesto u našoj županiji, a u ukupnom plasmanu drugo mjesto od 14 zadruga.

„Naš štand je bio najposjećeniji, snimale su ga i televizije, dolazili novinari i građani“ – rekla nam je voditeljica zadruge nastavnica Đurđica Delić. „To je stoga što smo izložili brojne predmete koje smo spasili od propadanja, restaurirali ih, a skupljamo ih i izvlaćimo sa tavana i podruma već godinama. Osim toga naš zadruga je kao praktičan rad prezentirala izradu tradicijskog nakita – ŠALANGE – jer nam je i najvažnija sekcija u zadruzi izrada tradicijskog nakita. Izloženi su i radovi rađeni u radionici zlatoveza, veza, dekupaža, kao i prirodne kreme od nevena i sapuna“.

natjecanje_zalatnuk_v

Svi mladi zadrugari su vrlo aktivni, no ipak moramo posebno istaknuti i pohvaliti Mariju Magdalenu Kovačec, Dominika i Domagoja Bota koji su i sudjelovali na natjecanju, a svakako ne smijemo zaboraviti naše vrijedne roditelje zadrugare Zdenku Moslavac, Mirelu Bot i Davorku Kokorić koje su puno vremena i truda uložile u aktivnosti zadruge.

Tu su nam još pedagoginja Nataša Ivanić, Rajka Avirović Gača, Brankica Safin i drugi. Jer bez timskog rada svega ovoga ne bi bilo.

OŠ Eugena Kumičića, Slatina

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*