Naslovna Sport Veliki uspjeh malih rukometaša

Veliki uspjeh malih rukometaša

30
0

U srijedu 14.03.2012. u Prelogu je održana državna poluzavršnica u rukometu za osnovne škole. Učesnici su bile ekipe pobjednici županijskih natjecanja Varaždinske (2 OŠ -Varaždin), Međimurske (OŠ Prelog), Koprivničko-križevačke (OŠ Đuro Ester-Koprivnica) i Virovitičko-podravske županije.

Našu Županiju je predstavljala OŠ Josipa Kozarca iz Slatine. Na put smo krenuli autobusom u 06,30 sati. Vožnja je prošla u najboljem redu, a vrijeme smo kratili slušajući glazbu. U Prelog smo došli u 08,30 sati i odmah, uzevši sportske torbe, krenuli u svlačionicu da se smjestimo.

Na terenu su već bile ekipe Preloga i Varaždina, a Koprivnica je bila na tribini. Gledajući ekipe procijenili smo da su ekipe Varaždina i Preloga, koja je uz to još i domaćin, vrlo jake i visoke.

Izvlačenje parova održano je u 09,10 sati i tada smo saznali da nam je u drugoj utakmici dana protivnik domaćin Prelog. Oooo, to je najteži mogući protivnik, razmišljali smo, a još domaći kažu “Predvidjeli smo da naši navijači dođu u finale”. Samim time u prvoj utakmici susreli su se Varaždin i Koprivnica. Da odmah kažem, Varaždin je vrlo lako pobijedio Koprivnicu.

Sada je trebala krenuti naša utakmica prije koje smo se službeno fotografirali u golu i kada su igrači Preloga stali u gol rekao sam “Gdje rastete takvi veliki”. Stvarno, dvojica su veliki kao gol. Usprkos tome hrabro izlazimo na teren i sa puno volje se suprotstavljamo domaćinima, tako da prvo poluvrijeme završava jednim golom prednosti za nas,  kojeg smo, doduše, postigli 4 sekunde prije kraja poluvremena. U poluvremenu – šok! Pojavljuje se strašna buka u dvorani,  što je to?
U školi je vjerojatno zvonilo na uzbunu tako da je više nego poluprazna tribina postala premala i pretrpana navijačima koji viču u sav glas. Bilo ih je sigurno 400 i svi baš svi navijaju protiv nas. U takvoj bučnoj atmosferi igramo sve bolje i bolje i na kraju pobjeđujemo rezultatom 18-15! Nema kraja našoj sreći – u finalu smo!!!

Nakon kratke stanke počinje utakmica za treće mjesto – Prelog-Koprivnica, koju bez rezultatske neizvijesnosti dobiva ekipa Preloga i osvaja treće mjesto.

Samim razmišljanjem u našim glavama stvorili smo sliku da smo najteže prebrodili, da nam je Varaždin u finalu puno lakši protivnik i da to možemo pobijediti. No da to nije tako, pokazao je sam start finalne utakmice, gdje ne uspijevamo postići potrebnu količinu sigurnosti u napadu tako da smo stalno u rezultatskom zaostatku za jedan gol.

Do kraja poluvremena nikako nas neće sreća u napadu, ponestaje nam koncentracije i hrabrosti, te gubimo poluvrijeme sa tri gola. U drugo poluvrijeme ulazimo za željom u preokret, no dešava se upravo suprotno – totalni raspad sistema u odbrani, te se razlika u korist protivnika povećava na 6 golova. Nakon toga počinjemo igrati riskantnu obranu 4-2, koja je bila više presing, te nam to, na naše zadovoljstvo, donosi rezultat 15:15 i loptu u napadu za vodstvo, no pravimo neprisiljenu tehničku grešku i dobivamo gol, nakon čeka se sa četiri pokušaja ne uspijevamo vratiti u  rezultatsku pozitivu i utakmicu na kraju gubimo rezultatom 18:16.

Ekipi Varaždina sportski čestitamo osvajanje prvog mjesta i odlazak na državnu završnicu od najboljih 6 ekipa. Ovo je svakako veliki uspjeh – u jednom kolektivnom sportu druga smo škola u 4 županije.

Za ekipu OŠ Josipa Kozarca nastupili su slijedeći igrači:  Ivan Ivanović, Antonio Butorac, Mislav Grgić, Matija Lisinski, Martin Lukac, Josip Ašpan , Domagoj Nemet,Luka Hodak, David Ivanković, Igor Venus,David Rakitničan, Borna Čurić, Patrik Fotez i Matej Knapić. Voditelj:Matija Hamelec.

Tekst :Matej Knapić
Slike: Matej Knapić

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*