Naslovna Novo VBR-ovci u podršci Legama u humanitarnoj biciklističkoj vožnji “(Ž)bicom do trice”

VBR-ovci u podršci Legama u humanitarnoj biciklističkoj vožnji “(Ž)bicom do trice”

56
0

Biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županije “VBR” nizom svojih biciklističkih maratona kojim promiče vrijednosti Domovinskog rata privukla je pozornost javnosti. Ovoga puta VBR-ovci su iskazali podršku svojim osječkim prijateljima biciklistima Ivici Lenardu i igoru Tomanu poznatom biciklističkom -filantropskom tandemu koji svojim humanitarnim vožnjama dugi niz godina prikuplja sredstva potrebitima u čemu ih prate Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka i Volonterski centar Osijek, a podršku u realizaciji kampanje daje ekipa inicijative Lege za djecu superjunake čiji su članovi Igor i Ivica gdje su u logističkoj podršci ovoj vožnji Lege: Zec, Brmež, Vukotić i Opačak.

I Toman, a pogotovo Lenard dugogodišnji su sudionici i memorijalnih utrka posvećenih u sjećanje na Domovinski rat koje organizira udruga maratonaca VPŽ “Glasnici istine” na području Virovitičko-podravske županije a također i sudjelovali su i kao gosti VBR-ovaca u biciklističkoj vožnji Kroz Baranju 23.08.2020. godine.

Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom prijeći će najmanje 400 kilometara, a financijski cilj kampanje je prikupiti 17 tisuća kuna koliko je potrebno za opremanje dvorane Doma oma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka kako bi se u njemu uz ostale sportsko-rekreacijske aktivnosti mogla igrati i košarka.

Želeći svojim korisnicima osigurati daljnji razvoj socijalnih vještina i napretka u socijalnoj integraciji za vrijeme i nakon odlaska iz nje, Dom za odgoj djece i mladeži promiče zdravi život kroz sportske i rekreacijske aktivnosti, omogućujući djeci što adekvatnije uvjete za njihovo provođenje.

Igor & Ivica na vožnju su krenuli 15. rujna u 18.00 sati, a na ulazu u Virovitičko-podravsku županiju u Čađavačkom Lugu dočekao ih je Pavo Tutenov član biciklističke ekupe Vpž˝VBR˝te ˝proveo˝ do Kladara kroz Virovitičko-podravsku županiju.

Prema riječima vođe biciklista VPŽ “VBR” Mate Bubaša: – Pavo Tutenov već ima iskustvo vožnje noću baš u pratnji Lenarda i Tomana, i do Zagreba, Bjelovara, Grubišnog Polja te smo ga odabrali neka bude “domaćin” kroz našu županiju Virovitčko-podravsku – kako je i red, biti podrška našim prijateljima…

Ovaj događaj prate medijsko gotovo svi portali, radiji i TV kuće, a podršku su dali i javne osobe dok su Ivica Kostelić u pratnji svojih prijatelja i Dubravko Šimenc uveli biciklistički dvojac u Zagreb.

Vožnju će se moći pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka i Volonterskog centra Osijek.

Također, sve pojedinosti o kampanji moći ćete pratiti i na Facebook događaju kampanje “(Ž)bicom do trice”.

Iznos otkupljenih kilometara može se uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom “(Ž)bicom do trice” ili putem bar kodova koji se nalaze na donatorskoj platformi doniraj.org

Pavo Tutenov

(56)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*