Naslovna Grad Važnost poticanja psihomotornog razvoja u ranoj dječjoj dobi

Važnost poticanja psihomotornog razvoja u ranoj dječjoj dobi

34
0

Udruga osoba s intelektulanim teškoćama Vretenac, Slatina u suradnji s Kabinetom za ranu psihomotoričku stimulaciju organizira predavanje, procjenu i radionice na temu „Važnost poticanja psihomotornog razvoja u ranoj dječjoj dobi“.

Predavanje će se održati u petak, 29. ožujka 2019. godine, od 18.00 do 19.30h, a namijenjeno je svima koji se žele informirati o važnosti poticanja psihomotornog razvoja, a posebno roditeljima djece s odstupanjima u psihomotornom razvoju, ali i ostalim osobama i stručnjacima koji su direktno ili indirektno uključeni u svakodnevicu djece s odstupanjima u psihomotornom razvoju.

Na predavanju ćemo se upoznati s područjima psihomotornog razvoja i načinima poticanja pravilnih obrazaca kretanja i učenja. Naglasak predavanja biti će na pravovremenom prepoznavanju razvojnih odstupanja, ali i kada i kome se obratiti po sumnji na razvojno odstupanje. Veoma vrijedan dio predavanja biti će i iznošenje primjera pravovremenih i strukturiranih programa, kao i diskusija za vrijeme koje će biti moguće postavljati pitanja predavačicama i izmjenjivati iskustva.

U subotu, 30. ožujka 2019. godine, biti će moguće napraviti procjenu psihomotornog razvoja djeteta te će se održati dvije interaktivne radionice namijenjene roditeljima djece s odstupanjima u psihomotornom razvoju.

Drugi dan programa, subota, 30. ožujka 2019. godine, od 08.00 sati, započinje sa šest termina procjena psihomotornog razvoja.  Ova procjena obuhvaća sljedeća razvojna područja: komunikacija, gruba motorika, fina motorika, problemski zadaci i interpersonalne vještine, te opservaciju djeteta u igri i interakciji s roditeljima i ispitivačima. Edukacijsko-rehabilitacijski nalaz i mišljenje roditeljima će biti poslani naknadno poštom.

Na prvoj radionici, „Baby handling“, naučit ćemo kako ispravno postupati s djetetom, kako bi se poticao pravilan razvoj od prvih mjeseci djetetova života. Ispravno postupanje obuhvaća aktivnosti podizanja, spuštanja, previjanja, hranjenja, podrigivanja, držanja, nošenja i presvlačenja, a njima se sprječava razvoj loših obrazaca pokreta. Radionica se održava 30. ožujka 2019., od 17.00 do 17.45h., u prostorijama OŠ Eugena Kumičića, a broj mjesta je ograničen na 10 sudionika.

Druga radionica, pod nazivom „Aktivnosti za poticanje psihomotornog razvoja“, biti će prikaz jedne terapije psihomotorne stimulacije u kojoj će roditelji aktivno sudjelovati. Da bismo prepoznali poticajne terapeutske aktivnosti u kojima djeca rado sudjeluju, ponekad je potrebno ući u ulogu djeteta i doživjeti seansu iz njihove perspektive. Sudjelovanjem u ovoj radionici, roditelji će dobiti ideje za provođenje poticajnih aktivnosti u vlastitom domu. Radionica se održava 30. ožujka 2019., od 18.00 do 18.45h., u prostorijama OŠ Eugena Kumičića, a broj mjesta je ograničen na 10 sudionika.

Sudjelovanje na predavanju i radionicama je besplatno, a edukacijsko rehabilitacijska procjena plaća se 375,00 kn te za nju nije potrebna liječnička uputnica.

Predbilježbe za radionice i procjenu zaprimaju se na e-mail: kabinet.mkpb.erf@gmail.com, s naznakom ovisno o tome na koji dio programa se želite prijaviti („Procjena Slatina“, „Radionica baby handling“, „Radionica aktivnosti“).

UOSIT Vretenac

(34)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*