Naslovna Novo Vatrogasci iz Tirola: Humanitarci velikog srca

Vatrogasci iz Tirola: Humanitarci velikog srca

42
0

Do sada su našoj županiji donirali 10 vatrogasnih vozila, stići će ih još pet, a u ponedjeljak su civilni Caddy darivali Društvu naša djeca Slatina

Ove godine, vatrogasci iz Tirola, su vatrogascima iz Virovitičko-podravske županije donirali 10 vatrogasnih vozila. Do kraja godine stići će ih još pet. Sve to plod je sjajne suradnje, ponajprije koordinatora ovih donacija, Austrijanaca, Petera Logara i Huberta Rittera, kao i našeg Tomislava Stokića iz Lipika. Naravno, oni su u vatrogascima s područja Virovitičko-podravske županije, prepoznali, vrijedne, ali i stručne vatrogasce, pa će se ova suradnja nastaviti i nadalje.

Tomislav Stokić pak, najavljuje kako će iduće godine stići još 12 vozila na područje Virovitičko-podravske županije. Time se značajno podigao standard vatrogastva na ovom području, ali i standard rada vatrogasaca, uz sigurnost za stanovnike naše županije. Naravno, punu podršku ovom projektu dao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ, neumorna Mateja Fras Venus, predsjednik VZ VPŽ Željko Palković, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement…

A u ponedjeljak, je uz onih 10 vatrogasnih, stiglo i jedno – prvo civilno vozilo. Volkswagenov Caddy locirao se ispred prostorija Društvo naša djeca Slatina.

– Prije nekih mjesec i pol dana, nazvao me Tomislav Stokić i kazao kako „imam 60 minuta kako bi odlučila, kome vatrogasci iz Tirola mogu donirati vozilo“. U suradnji sa županom Igorom Androvićem, nije bilo dvojbe. Društvo naša djeca Slatina bio je najbolji izbor – podcrtala je Mateja Fras Venus, na prigodnoj dodjeli vozila DND Slatina, na kojem je uz austrijske prijatelje Petera Logara, Huberta Rittera i našeg Tomislava Stokića, između ostalih, bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, njegova zamjenica Sanja Mrzljak Jovanić, predsjednica DND Slatina Snježana Pačarić, ali i brojni članovi ove vrijedne udruge.

– Zahvaljujem vam na donaciji ovog vozila, ali i na svim vozilima koje su dobili naši vatrogasci. Tu su i vaši donirani kreveti koji će koristiti i naš Dom zdravlja VPŽ i Društvo crvenog križa. Vjerujem da će ova suradnja, tirolskih i VPŽ vatrogasaca, nastaviti i nadalje – naglasio je župan Andrović, zahvaljujući se Austrijancima i Tomislavu Stokiću na inicijativi i na kraju donaciji vrijednih vozila, a za ono dobiveno u ponedjeljak, podcrtao je sljedeće.

– Ovaj Caddy ide u prave ruke. Ovo je najbolja odluka, jer ide za potrebe djece – zaključio je Igor Andrović.

Društvo naša djeca Slatina, postoji od 1952. godine i sastavni su dio svih slatinskih, ali i mnogih županijskih događanja, koji za cilj imaju poticanje i kvalitetno vođenje osmišljenih aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu, pokretanje akcija za upoznavanje, promicanje i ostvarivanje prava djeteta i podrška i pomoć roditeljima u razvoju i odgoju djece. Za svoj rad dobili su brojna prestižna priznanja, kao i ono Virovitičko-podravske županije. Ključeve vozila, koje će umnogome olakšati rad DND Slatina, Snježani Pačarić, predao je Peter Logar. Iz DND Slatina istaknuli su kako će ovime biti dostupniji za svu djecu Slatine, ali okolnih naselja. Do sada su iznajmljivali vozila, ili se vozili privatnima. Više neće morati. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(42)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*