Uzmite si vremena

12
0

G. Horvat,

Dobio sam dojam kako još morate razmisliti oko ponude koje sam Vam slao. Često je dobro uzeti si nešto vremena i razmotriti sve opcije.

U međuvremenu, uvijek mi možete poslati poruku.

Hvala,

Ime Prezime

*****

Jednu od situacija koju prodajna koreografija treba prepoznavati je trenutak kada je potencijalni klijent prezasićen informacijama i našim aktivnostima, što za posljedicu stvara “paralizu u odlučivanju”.

Zamka koju u ovakvim situacijama moramo biti svjesni je koliki pritisak radimo prema njima, tj. koliki nam oni stvaraju otpor za nastavak pregovora i zaključenja suradnje.

Često i prečesto se zna desiti da dođemo gotovo do cilja i da nam je ostao samo jedan jedini korak (npr. potpis ili potvrdni email) i onda zbog svoje nestrpljivosti napravimo pritisak koji kasnije rezultira problemima u suradnji ili dobijemo muk i iznenadnu nedostupnost potencijalnog klijenta.

Osjetiti kada previše stišćemo nije nimalo lako, ali se osluškivanjem mikro elemenata i eventualne promjene u komunikaciji to može jako dobro naslutiti.

I tu onda dosta dobro funkcionira tehnika “Uzmite si vremena”. Jer, ono što ona radi je da osim što drugoj strani daje prostora za razmisliti, demonstrira i nešto sasvim drugo – vašu spremnost i stav kako je i ne-dogovor prihvatljiv.

Ovo smo mi, ovo ste vi, ovo vam može pružiti, ovakve rezultate možete očekivati, sad je na vama da odlučite želite li to, nama je OK ako i ne želite.

Eto, tako to izgleda… tako izgledaju dobro postavljeni prodajni modeli.

Goran Blagus
(Business klinika)

(12)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*