Naslovna Novo Utajio priključne strojeve i 2 tone sjemena industrijske konoplje

Utajio priključne strojeve i 2 tone sjemena industrijske konoplje

390
0

Dana 20. veljače u Policijsku postaju Pitomača, pristupili su 27 – godišnjak i njegov 24 – godišnji brat, te podnijeli kaznenu prijavu protiv 40 – godišnjaka, zbog počinjenja kaznenog djela utaje.

Naime, 40 – godišnjaka su prijavili jer je sukladno predhodnom dogovoru s 27 – godišnjakom uslužno obrađivao njihovo poljoprivredno zemljište tijekom 2019. godine, koristeći pritom priključne strojeve obojice braće, a nakon završenih radova, 40 – godišnjak je 4 priključna stroja odvezao u svoje obiteljsko dvorište, koje je odbijao vratiti do dana prijave, isto kao i dvije tone sjemena industrijske konoplje, koje je 27 – godišnjak kod istog pohranio na čuvanje. Razlog ne vračanja strojeva je što se 40 – godišnjak ne slaže s cijenom za isporučenu uslugu, te cijenom za predanu konoplju. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 195.000,00 kuna.

Jučer, 24. veljače, provedeno je ispitivanje 40 – godišnjaka, nakon čega su od istog oduzeti poljoprivredni strojevi i sjeme konoplje koji su vraćeni vlasnicima. Slijedi posebno izvješće ODO Virovitica.

PU Virovitičko-podravska

(390)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*