Naslovna Sport Uspjesi i planovi TKD Slatina

Uspjesi i planovi TKD Slatina

57
0

rsz_iv_p9685Prošlu subotu u Varaždinu održano je Prvenstvo Hrvatske u Taekwon do-u, WTF, za kadete i kadetkinje (godišta 1999.-2001.). Na natjecanju je sudjelovalo oko 360 boraca iz 56 klubova. Taekwon do klub Slatinu predstavljali su Ema Repić i Una Maravić. Ema Repić ispala je u prvom kolu, dok je Una Maravić ispala u borbi za finale. Una je prije finalne borbe pobijedila u tri borbe – prekidom, tehničkim nokautom i bodovima. U četvrtoj borbi, za finale, povela je u prvoj rundi 1:0, zatim je protivnica izjednačila na 1:1. Zbog nedostatka kondicije izgubila je u trećoj rundi.

Obzirom da je ovo prvo natjecanje TKD kluba Slatina uWTF-u, koji je priznati olimpijski sport, ostvaren je vrlo dobar rezultat. S postignutim plasmanom, Una Maravić ušla je u izbor za reprezentaciju Hrvatske 2014. Uz ovaj turnir, Una mora nastupiti na bar još dva, nakon čega će se zbrajati bodovi. Završni “ispit” za reprezentaciju bit će izborni turnir.

Paralelno sa ovim natjecanjem, u Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, na kojem su sudjelovali Iskra Maravić, Ivan Balić, Dorotea Barić i Marko Šarko. Iskra je ispala u prvom kolu. Dorotea je osvojila drugo mjesto, a u finalu je ispala od kvalitetnije i starije protivnice. Marko Šarko je tijesno (9:8) izgubio borbu za finale, čime bi postao kategorizirani sportaš.

“Ja sam bio sa ekipom u Varaždinu, a moji borci u Rijeci bili su sami, bez trenera na klupi. To je bio veliki hendikep za njih, koji je zasigurno utjecao na rezultate.” – pojasnio je trener TKD Slatina, Stjepan Gal.

Dorotea Barić danas je otputovana u Bled, u Sloveniju, na Europsko prvenstvo u tekvandou. Dorotea se bori za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, u kategoriji +70 kg. Zbog diskvalifikacije u finalu, Dorotea je na prvenstvu države bila druga. Na još dva izborna turnira odradila je fenomenalne borbe, a izbornik reprezentacije prepoznao je njenu kvalitetu.

Planovi TKD Slatina za budućnost

“U veoma skoroj budućnosti nadam se da ćemo imati par prvaka države, a za koju godinu sigurno šaljemo nekoga i na olimpijadu. Znanje i vještine imamo, upitne su samo financije. Imamo jako veliku podršku roditelja, a nadamo se da će nas i Grad Slatina i Županija financijski podržati.” – rekao je Gal.

Klub ima 5-6 vrhunskih boraca, i jednako toliko mladih čije vrijeme tek dolazi. Uz matični klub u Slatini, klub sa 20-ak natjecatelja djeluje i u Voćinu. TKD Zagreb iz Zagreba, koji vodi Marko Šarko također radi pod TKD Slatina, tj. njihovi borci bore se za TKD Slatina. Sveukupno TKD Slatina broji oko 120 natjecatelja. Uz klub djeluje i TKD vrtić, gdje se djeca, starosne dobi od 3 do 6 godina, igraju i treniraju po programu posebno prilagođenom njihovom uzrastu. To je mlada ekipa koja će za koji mjesec krenuti sa natjecanjima.

“Nije bitno hoće li biti prvi, drugi ili šesti. Bitno je da se djeca s nečim bave, da treniraju, da se maknu sa ulice.” – naglasio je Gal.

Treneri TKD Slatina su Vedran Runje, Mario Vreš crni pojas 1. dan, Aleksandra Samardžija crni pojas 1. dan i Sjepan Gal crni pojas 4. dan, internacionalni instruktor TKD.

TKD Slatina svake godine mora ići na licenciranje trenera i sudaca. Samo na članarine i licence klub godišnje troši oko 10 000 kn.

“Od sportske zajednice ove godine po programu smo dobili 7 000kn, ali, zbog manjka novca u gradskoj blagajni, nikada ne dobijemo isplaćen kompletan iznos. Krenuli smo na WTF natjecanja, čime će naši rezultati biti priznati od strane olimpijskog odbora a sportaši će biti kategorizirani. Nadam se da će sportska zajednica i Grad Slatina prepoznati naše uspjehe i da ćemo nagodinu dobiti malo više sredstava.” – zaključio je Gal.

(57)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*