Naslovna Grad Uskoro kreće energetska obnova zgrade Doma zdravlja paviljon IV. u Slatini

Uskoro kreće energetska obnova zgrade Doma zdravlja paviljon IV. u Slatini

82
0

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, dr. Ivicom Fotezom, potpisao je s direktorom tvrtke Građenje Marković, Zdenkom Markovićem, Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Paviljon IV. u Slatini. Ugovor je vrijedan 4.285.028,00 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt je prošao na „Energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od uvođenja u posao. Projektom će se postaviti nova rasvjeta, električne instalacije, vanjska ovojnica, ali i krovište zgrade koje prokišnjava. Upravo se u to i uvjerio župan Andrović, jer „voda je pronašla put“ što se posebno vidi na drugom katu zgrade gdje su stradali zidovi.

– Potpisivanjem ovog ugovora, vrijednosti veće od 4 milijuna kuna, kreće energetska obnova Paviljona IV. Doma zdravlja VPŽ u Slatini, pa nakon izvedenih radova više nećemo gledati slike prokišnjavanja kao danas – naglasio je župan Igor Andrović.

Osim toga, župan Andrović je u Domu zdravlja obišao prostor „okulistike“ s novim uređajima, kao i potpuno uređen bazen koji se nalazi u podrumu zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i gdje, prema riječima ravnatelja dr. Ivice Foteza, slijedi još gradnja dviju sauna kako bi se upotpunio prostor. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(82)