Naslovna Novo Uskoro kreće 2. faza navodnjavanja Kapinci – Vaška

Uskoro kreće 2. faza navodnjavanja Kapinci – Vaška

81
0

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, izdao je građevinsku dozvolu Sustav za navodnjavanje Kapinci – Vaška – II. faza. Riječ je o novih 564 hektara površine, koja će se natapati iz rijeke Drave, a procijenjena vrijednost je oko 25 milijuna kuna, a prostirat će se najvećim dijelom na području općine Sopje, te manjim dijelom i na području općine Suhopolje.

Podsjetimo, krajem kolovoza, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, označio je početak radova na dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija. Njima će natapati oko 1.000 hektara površine na području triju općina, Gradina, Lukač i Špišić Bukovica, a sve u ukupnoj vrijednosti od 55 milijuna kuna, što se u stopostotnom iznosu financira europskim sredstvima.

Inače, tom je prigodom, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, najavio je do kraja godine otvaranje novog natječaja za sustave navodnjavanja, a na taj će se tada, moći prijaviti i Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza.

– Za postojeći sustav Kapinci – Vaška, koji se rasprostire na 1.260 hektara i koji je otvoren prošle godine, sve troškove, kao što smo i obećali, pokriva Virovitičko-podravska županija. Vjerujem da će to ponukati i druge poljoprivrednike da koriste sustave navodnjavanja. S novim sustavima, Novi Gradac – Detkovac, Đolta, te Kapinci – Vaška II. faza, te u budućnosti sustavom navodnjavanja Lukač, što se tiče navodnjavanja, Virovitičko-podravska županije će biti među liderima u Hrvatskoj – rekao je župan Igor Andrović. (vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

(81)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*