Naslovna Grad Uhićen pa pušten na slobodu SMS iznuđivač

Uhićen pa pušten na slobodu SMS iznuđivač

185
0

U utorak, 15. rujna 2020. godine, policijski službenici policijske postaje Slatina u suradnji sa djelatnicima kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, završili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom u svezi kaznenog djela iznuda.

Naime, dana 2. rujna, u prostorije Policijske postaje Slatina pristupila je 46-godišnjakinja od koje je zaprimljena kaznena prijava u svezi prijave kaznenog djela iznude u pokušaju iz koje je vidljivo kako je dana 1. rujna, sa nepoznatog mobilnog broja telefona na svoj mobilni telefon, zaprimila dvije SMS poruke u kojima nepoznati počinitelj od nje traži isplatu nepostojećeg duga, te prijetio njoj i njezinoj obitelji ukoliko ne ispuni njegov zahtjev.

Nakon prikupljenih informacija, policijski službenici su došli do saznanja da se u svezi počinjenja ovog kaznenog djela dovodi 52-godišnjak, sa šireg područja Slatine koji je u ponedjeljak 14. rujna, uhićen i doveden u Policijsku postaju Slatina na kriminalističko istraživanje.

Prilikom uhićenja kod 52-godišnjaka su pronađena dva mobilna telefona, gdje je tom prilikom utvrđeno kako je jedan od tih mobilnih telefona korišten za slanje iznuđivačkih poruka 46-godišnjakinji.

U utorak, 15. rujna temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedene su pretrage stana i drugih prostorija, računala i automobila koje koristi 52-godišnjak, te tom prilikom u pretrazi pronađena i privremeno oduzeta SIM kartica pozivnog broja koja je također korištena za slanje iznuđivačkih SMS poruka oštećenoj 46-godišnjakinji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u utorak 15. rujna oko 21,00 sat, 52-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iznuda, predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske.

Jučer, 16. rujna, 52-godišnjak je saslušan u ODO Virovitica nakon čega je uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja, te uspostavljanja i održavanja veze s oštećenom 46-godišnjakinjom, pušten na slobodu.

PU Virovitičko-podravska

(185)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*