Naslovna Grad Udruga Vretenac počela s provedbom projekta „Škola, mačji kašalj II“

Udruga Vretenac počela s provedbom projekta „Škola, mačji kašalj II“

48
0

Početak školske godine označio je, kako je i najavljeno, početak provedbe projeka „Škola, mačji kašalj II“.

Projekt je to koji Udruga Vretenac provodi drugu godinu za redom, a namijenjen je djeci u procesu odgode upisa u prvi razred te njihovim obiteljima, a trajanje projekta je 6 mjeseci, odnosno od rujna 2020. do veljače 2021. godine.

Tako je prva radionica ovoga projekta održana u četvrtak, 10.9.2020. godine. Na radionici roditelji i djeca upoznali su se s aktivnostima projekta te voditeljicama edukacijskim rehabilitatoricama Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić, te psihologinjom Jasnom Plantak.

Patricija i Ivana predstavile su program edukacijsko-rehabilitacijskih aktivnosti koji između ostaloga obuhvaća aktivnosti razvoja vještina potrebnih za školu – socijalizacije, komunikacije, razvoj pažnje/percepcije, koncetracije, predmatematičkih i predčitalačkih vještina, a sve to djeca će savladati kroz učenje, igru i zabavu.

U aktivnosti projekta, izravno su uključeni i roditelji kroz radionice „Grupe podrške“ čija je voditeljica, psihologinja Jasna Plantak, ukratko najavila teme grupnih radionica.

Radionice će se održavati svaki ponedjeljak u popodnevnim satima, a ovaj ponedjeljak 14.9.2020. edukacijske rehabilitatorice odžale su drugu radionicu za djecu u procesu odgode upisa u prvi razred na kojoj im se pridružilo desetak djece.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radi trenutne situacije s COVID-19, Udruga se prvivremeno preselila u prostorije Poduzetničkog inkubatora Slatina.

Julijana Pavlešić
UOSIT Vretenac

 

 

(48)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*