Naslovna Grad Udruga pčelara „Lipa“ i slatinski prvoškolci

Udruga pčelara „Lipa“ i slatinski prvoškolci

269
0

U petak, 29. travnja 2016. godine, u Osnovnoj školi “Josip Kozarac” Slatina, održano je izlaganje o pčelama članova Udruge pčelara “Lipa” Slatina, najmlađim učenicima škole.

pcelarska_udruga_lipa_slatina_os_josip_kozarac_slatina

U dogovoru sa učiteljicom 1.a razreda, gđom. Ankicom Horvat pristupilo se realizaciji zajedničke ideje upoznavanja učenika sa temom Život pčela u okviru nastavnog predmeta Priroda i društvo. U izlaganje su bili uključeni učenici 1.a, 1.b i 1.c razreda škole.

Prvoškolci su stekli nova i korisna znanja o izgledu i životu pčela, pčelinje zajednice, sakupljanju nektara i stvaranja meda, važnosti pčela za oprašivanje biljaka i život ljudi. Također su upoznati sa radom pčelara i opremom koja se koristi tijekom rada sa pčelama.

Učenici su ostvarili direktni doticaj sa pčelama kroz izložbeni apisarij, gdje su iz prve ruke vidjeli kako izgleda med u pčelinjem saću, kako izgleda radiličko i trutovsko leglo, svjedočili su izlasku/rađanju novih radilica iz poklopljenog legla, a na izloženom okviru se potkrao i jedan zatvoreni matičnjak, međutim kraljica-matica je ipak sačekala sa izlaskom.

Slijedilo je degustiranje meda i isprobavanje pčelarske opreme.

Na kraju je proveden kviz znanja o pčelama, gdje su učenici svih razreda pokazali veliko znanje o pčelama i medu, na radost članovima pčelarske udruge.

Mario Vreš
PU „Lipa“

(269)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*