Naslovna Grad Udruga AUM Slatina i DV Suncokret zajedno u projektu “Medene STEM radionice”

Udruga AUM Slatina i DV Suncokret zajedno u projektu “Medene STEM radionice”

44
0

Prigodom obilježavanja 30. obljetnice rada tvrtke PIP d.o.o. u Pisarovini je 11. prosinca 2019. godine, održana svečana dodjela donacija kojoj je prisustvovala potpredsjednica Udruge AUM Slatina i ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

Na natječaj objavljen s ciljem popularizacije pčelarstva i pčelinjih proizvoda Udruga za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM Slatina u suradnji s Dječjim vrtićem Suncokret nominirala je projekt “Medene STEM radionice”.

Za provedbu ovog projekta tvrtka PIP osigurala je sredstva u iznosu od 2.500,00 kuna koja će biti utrošena za nabavu Bee Bot seta od 6 razvojno-edukativnih pčelica-robota. Uz pomoć ovih didaktičkih pomagala djeci će se putem inovativnih radionica na pristupačan i zanimljiv način približiti život pčela, uloga pčelara te proces nastanka meda kao i nova znanja, sposobnosti i vještine u osnovnom računalnom programiranju i izradi algoritama.

Dječji vrtić Suncokret s Udrugom AUM uspješno surađuje od njezina osnivanja pa će i ovom prilikom predsjednica udruge Svjetlana Dupan s djecom u vrtiću provoditi tjelesno vježbanje u cilju usvajanja dobre navike redovitog vježbanja koje je važno od najranije dječje dobi.

Priliku da se uključe u projekt “Medene STEM radionice” imati će i Područni odjel DV Suncokret u Mikleušu, Društvo Naša djeca Slatina te Udruga osoba s intelektulanim teškoćama Vretenac, čiji će članovi uz pomoć Bee Botova također moći razvijati  svoje logičko razmišljanje, fine motoričke sposobnosti, pažnju, pamćenje te prostornu orijentaciju.

Ovaj projekt uspješan je dokaz da je moguće spojiti naizgled nespojivo – područje prirode i zdravlja s područjem robotike a inovativne radionice koje su pripremili članovi Udruge AUM malim će predškolcima biti izuzetno zanimljiva interdisciplinarna edukacija koja će trajati do lipnja sljedeće godine.

Snježana Dupan-Lovrić

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*