Naslovna Grad Udruga AUM održala je radionicu joge

Udruga AUM održala je radionicu joge

146
0

U sklopu brojnih događanja povodom obilježavanja Dana Grada Slatine, Udruga AUM održala je u nedjelju 01. rujna 2019. godine, radionicu joge za najmlađe, koja se sastojala od vježbi istezanja, ravnoteže, vježbi u sjedećem položaju, rotacija kralježnice, pravilnog držanje tijela, savijanja tijela unazad, pretklona, inverzija tijela, vježbanja s naglaskom na pravilno disanje usklađeno s pokretom.

Brojna djeca koja su prisustvovala radionici, osim što su se zabavila i naučila brojne joga položaje, tzv. asane, naučila su uz hrvatske nazive vježbi i nazive na jednom od najstarijih jezika svijeta, sanskrtu.Uz igru i zabavu, fizičke vježbe i vježbe disanja, djeca su upoznala i zvuk tibetanskih zvučnih zdjela čiji zvuk vodi u duboko opuštanje i oslobađa od napetosti.

Radionicu je vodila Svjetlana Dupan, certificirani trener joge s međunarodnom licencom i certificirani terapeut zvukom s obukom u Indiji. Udruga AUM u Slatini provodi redovne radionice joge ponedjeljkom i petkom, te utorkom i četvrtkom.

(146)

Tagovi: