Naslovna Novo Učitelji OŠ Josipa Kozarca sudjelovali na 3. transnacionalnom projektnom sastanku u Litvi

Učitelji OŠ Josipa Kozarca sudjelovali na 3. transnacionalnom projektnom sastanku u Litvi

129
0

Učitelji OŠ Josipa Kozarca, Slatina sudjelovali na 3. transnacionalnom projektnom sastanku u Litvi u okviru Erasmus+ projekta „Be the change…you want to be“

Učitelji OŠ Josipa Kozarca, Slatina Gordana Kovač, Danijel Vilček i Hana Tepeš od 19. do 25. rujna sudjelovali su na trasnacionalnom projektnom sastanku u litavskom gradu Gargždaiu. Treći po redu transnacionalni sastanak održan je u okviru Erasmus+ KA2 projekta „Be the change…you want to be“, u kojem, uz OŠ Josipa Kozarca, Slatina, sudjeluju i osnovne škole iz Grčke, Rumunjske, Italije, Litve i Španjolske.

Učitelje su prigodnim programom srdačno ugostili i dočekali domaćini susreta, predstavnici škole Gargždai Minijos progimnazije, koja broji čak 1092 učenika. Na transnacionalnom sastanku učitelji su obišli brojne prirodne i kulturne znamenitosti okruga Klaipeda: grad Gargždai, botaničke vrtove i muzej jantara u Palangi, litavski muzej mora u Klaipedi, nacionalni park Kuršiu Nerija itd.

Učitelji su sudjelovali i na međunarodnoj konferenciji „Škola budućnosti – odgovoran pristup održivom razvoju“, na kojem je voditeljica projekta Hana Tepeš održala predavanje „Metode i alati poučavanja održivog razvoja“, prezentirala provedene projektne aktivnosti te iznijela primjere dobre prakse. Sudionici projekta dogovorili su i nadolazeće projektne aktivnosti, koje će imati priliku prezentirati na sljedećem transnacionalnom sastanku u studenom u španjolskom gradu Santa Cruz de Tenerife.

Glavni su ciljevi projekta „Be the change…you want to be“ osposobiti učenike da postanu aktivni, odgovorni građani sposobni za izgradnju bolje budućnosti te postići aktivno uključivanje učenika u rješavanje problema održivog razvoja u zajednici. Ispunjavanju ovih ciljeva i razvoju ekološke svijesti kod onih najmlađih može pridonijeti svatko od nas brinući se za okoliš te na taj način stvoriti uvjete za održivi razvoj.

Ovom prilikom željeli bismo zahvaliti Turističkoj zajednici grada Slatine, koja nam je pripremila i darovala dio poklona za domaćine susreta.

Voditeljica projekta:
Hana Tepeš

(129)

Tagovi: