Naslovna Grad Učitelj joge Pradeep Urs, održao radionicu u Slatini

Učitelj joge Pradeep Urs, održao radionicu u Slatini

215
0

U petak 06. rujna 2019. godine, povodom Dana Grada Slatine radionicu joge održao gospodin Pradeep Urs, učitelj joge i indijske kulture iz indijskog grada Bangalorea koji jogu podučava više od deset godina i službeni je trener joge u Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Gospodin Pradeep Urs mnogobrojnim je Slatinčankama i gošćama iz Suhopolja, inače članicama Udruge AUM, prezentirao najučinkovitije položaje i joga vježbe (asane), tehnike disanja (pranajame) i ayurvedske tehnike akupresure (pritiskanje određenih točaka na tijelu) za zdravo mršavljenje i održavanje idealne tjelesne težine.

Polaznice radionice usavršile su izvođenje već otprije poznatih vježbi ali i naučile mnoge tradicionalne indijske tehnike koje će moći primijeniti u svakodnevnom životu za očuvanje zdravlja i postizanje idealne tjelesne težine.

Gospodina Pradeepa Ursa osobno je pozdravio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, načelnik Krunoslav Šarabok, ravnateljica Turističke zajednice Vanja Lazić i v.d. ravnatelj Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić.

Ova manifestacija rezultat je odlične suradnje Grada Slatine i Udruge AUM s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu i nastavak je prošlogodišnje manifestacije Dani indijske kulture u Slatini.

U skladu s tim, Veleposlanstvo je u Zavičajnom muzeju predstavilo fotografije i umjetničke slike studenata Zagrebačke akademije likovnih umjetnosti s motivima iz života velikog mirotvorca Mahatma Gandhija.

Svjetlana Dupan

(215)