Naslovna Novo U Noskovcima održana radionica za unapređenja razvoja kontinentalnog turizma VPŽ

U Noskovcima održana radionica za unapređenja razvoja kontinentalnog turizma VPŽ

175
0

U organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, te u suradnji s Hrvatskim društvom kulturnog turizma, u Informativno-edukacijskom centru u Noskovcima gdje se nalazi i hostel „Dravska priča“, organizirana je druga radionicu s članovima radne skupine povodom izrade Dokumenta operativnog plana unapređenja razvoja kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije.

radionica_noskovci_1

Dokument je to, koji će sadržavati operativni plan s prioritetnim projektima i inovativnim turističkim proizvodima koji će služiti kako za pravovremenu pripremu projekata za prijavu na EU fondove, tako i jačanje kapaciteta dionika u turizmu i gospodarstvu, te drugih sektora, ali i brendiranje Virovitičko-podravske županije.

radionica_noskovci_2

Na drugom sastanku radne skupine, nazočili su predstavnici turističkih zajednica s područja naše županije, predstavnici razvojnih agencija VIDRA i GRAS, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Parka prirode Papuk, turističkih poduzetnika, a dobrodošlicu im je zaželjela Tatjana Arnold Sabo ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

radionica_noskovci_3

Radionicu su održali: Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma, Marko Baus, nezavisni profesionalac, Mirna Karzen, direktorica tvrtke Karzen and Karzen i Tony Karzen (Karzen and Karzen).

radionica_noskovci_4

Mirna Karzen, o radionici je kazala:

– Mapirane su situacije na terenu. Upoznali smo se s turističkim projektima i inicijativama od Geoparka Papuk, do biciklističkih staza, adrenalinskih parkova, kulturnog turizma, poučnih staza. Nastavili smo s definiranjem konkretnih tematskih skupina kako bi se u budućnosti prišlo izradi novih linija turističkih proizvoda, a potom će uslijediti samo brendiranje Virovitičko-podravske županije.

radionica_noskovci_5

Sudionici radionice potom su obišli poučnu stazu uz rijeku Dravu koja se nalazi nedaleko Informativno-edukacijskog centra Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, a obišli su i kupalište u blizini Sopja. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(175)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*