Naslovna Grad U kino dvorani održan edukativni program “Prevencija huliganizma i govora mržnje”

U kino dvorani održan edukativni program “Prevencija huliganizma i govora mržnje”

86
0

Danas 08. prosinca 2017. godine u Pučkom otvorenom učilištu Slatina u prostoru kino sale, održan je najavljeni edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“.


Kino dvorana u Slatini, bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola „marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, njih ukupno 255, koji su već prije nekoliko dana u prostoru učionica svojih škola kroz prikaz PPT prezentacije na zadanu temu „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ prošli dio edukativnog programa.

Edukativni program je započeo u 11.30 sati, uvodnim govorom Voditeljice službe za prevenciju Ravnateljstva policije, Sandre Veber, koja je pozdravila sve prisutne, dok je nakon najave djelatnik Ravnateljstva policije Tomislava Ferić, nastavio program sa prikazivanjem projekcije filma „Na domaćem terenu – Heimspiel“, filma njemačke produkcije, kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

Naravno, svoj doprinos cjelokupnom programu dali su izvođači glazbenog sastava „Čista petica“, koji su glazbom protiv nasilja, pokušali ukazati nazočnim učenicima, kako je u društvu u kojem se nalaze bitna međusobna generacijska tolerancija.

Na kraju programa Voditeljica Sandra Veber, zahvalila se svim učesnicima ovog programa, a naročito učenicima, te im poručila širite ljubav a ne mržnju.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

(86)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*