Naslovna Županija U 2012. izgradnja osam novih škola

U 2012. izgradnja osam novih škola

8
0

Po razvoju školstva, ulaganju u obrazovanje, stvaranju novih i boljih uvjeta za rad i pohađanja nastave djece, Virovitičko-podravska županija je zasigurno jedna od vodećih u Republici Hrvatskoj.

Naime, u posljednje četiri godine, za mandata župana Tomislava Tolušića, Virovitičko-podravska županija je na svom području izgradila ili temeljito obnovila 20 novih škola (Otrovanec, Velika Črešnjevica, Grabrovnica, Lozan, Stari Gradac, Veliko Polje, Brezovica, Rušani, Pčelić, Kozice, Slatina, Orešac, Crnac, Čađavačkom Lugu, Virovitici, Mikleuš, Žlebine, Budakovac, Kladare), a izgrađeno je i pet novih sportskih dvorana (Špišić Bukovica, Gradina, Čačinci, Voćin i Mikleuš). No na tome Županije neće stati.

Osim što se radi na novoj Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, ove će se godine početi s izgradnjom još sedam novih škola te temeljitom obnovom Područne škole u Noskovačkoj Dubravi iz projekata EU Natura 2000.

Uz novu školu u Ćeralijama koja je stradala u požaru, gradit će se i škole u: Gornjem Miholjcu, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Rogovcu, Novoj Jošavi i Sedlarici.

Izvor: vpz.hr

(8)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*