Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Tih ali iznimno iritirajući zvuk

Tih ali iznimno iritirajući zvuk

44
0

Pričam neki dan s jednim članom obitelji, koja me uzgred svega napustila i preselila se u južne krajeve, bliže moru.

Kako su ljetni mjeseci to je prilika da me podmladak napusti (čitaj: da se ja spasim) i vrijeme provedu u slobodnoj akciji, ali i “bez starog koji uvijek samo želi da nešto pametno radimo i razmišljamo”, no i životna partnerica (čitaj: supruga) je nakon nekoliko dana iskoristila benefite i otišla.

I s te strane sam se u neku ruku “spasio” jer ljetne solo dane iskorištavam za analize postojećih rezultata i završetak zaostataka.

Nego, da se vratim na telefonski razgovor s početka priče.

Kako ste? Dobro.. Živo.. Interesantno…

Kakav je smještaj… super, dobro je, sve imamo… samo se malo čuje zamrzivač, ali nije to ništa strašno. Zuji s vremena na vrijeme.

To mi sada kažeš jer znaš da sam osjetljiv na iritantne zvukove i samo čekaš da dođem i da riješim problem?

Da, a što si drugo mogao očekivati od mene.

Samo mala digresija o nekim mojim mušicama – buka ili neki iritantno ponavljajući zvuk koji se čuje po noći (ekstremno) ili tijekom dana je nešto što me toliko izludi da to moram riješiti istog trena.

Ponekad neko vrijeme takve zvukove mogu trpjeti i ignorirati, no kratkog sam fitilja po pitanju čudno-ponavljajućih-iritantnih zvukova i izvor iritacije mora nestati u roku odmah.

Ne biram sredstva… zvuk mora nestati!

Osim toga, zato i imam par noise reducion slušalica za situacije kada iritantan zvuk ne mogu maknuti.

Ukratko, tih iritirajući zvuk je moja bolna točka.

Na račun nje (bolne točke) mi možete prodati što god želite, na račun nje isključujem sva racionalna osjetila i vodim se samo postavkom – NEMA IRITANTNIH ZVUKOVA.

Ukratko… selling point za mene, barem po pitanju tehnike je “bez iritantnih zvukova”.

Ili ako ćemo sad sve to prevesti u biznis – ako znate i prepoznajete koji su to “iritantni zvukovi” vaše ciljne skupine, tada možete vrlo uspješno jahati na tom valu.

Uspješna tehnika “jahanja na tom valu” je da uobičajeni problem preuveličate i uz njega zalijepite emocije s nepoželjnim stanjima.

Osoba ste koja ne tolerira kašnjenje – siguran auto X neće vas nikad ostaviti na cjedilu

Mrzite svoje viseće viškove kila – jednodijelni kupaći koji je u isto vrijeme lijep, ugodan i primjeren životnom stilu

Sumirano… ne bježite od korištenja “iritirajućih zvukova” kojih se grozi vaša ciljna skupina, a još manje da ih ne koristite u prodajnoj koreografiji.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. U copywritingu među prvim tehnikama koje se uće i na kojima se radi je to da u naslov stavljamo problem i onda ga jako preuveličamo (do ekstrema ili čak nerealnosti) jer tako skrećemo pažnju da se konzumira ostatak sadržaja. Naslov ne prodaje (tko uopće kupuje na temelju naslova?!), već mu je svrha da se konzumira ostatak sadržaja.

p.p.s. BK Membership… prilika i mjesto gdje možete ovakve tehnike naučiti i primijeniti ih u svom biznisu.

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*