Tehnika “prst u oko”

39
0

Znate ono kad nešto strši, vrišti i na gledanje se toliko ne uklapa da vas oči bole, štoviše, da imate osjećaj kako vam je netko zabio prst u oko?

All in black, a kričavo zelene cipele
Sve zgrade šarene, a samo jedna jednobojna
Svi briju na “stavi u košaricu”, a samo jedan ima “nagradi se”
Svi zovu sa “posjetite nas“, a samo jedan komunicira “očekujemo vas”

Tehnika “prst u oko”  koristi se kada na iznimno saturiranom tržištu želimo i imamo potrebu skrenuti pažnju na sebe (ponudu, rješenje).

Postavka za korištenje tehnike je iznimno bitna, tj. morate se naći u okruženju gdje su mnogi ponuđači i davatelji usluge vrlo slični, rješenja koja se pružaju identična ili za nijansu drugačija… zapravo, kada vam je potencijalnom klijentu potpuno svejedno hoće li rješenje nabaviti kod vas ili kod konkurenta.

Ako nemate takvu postavku (velika saturacija) tada NIKAKO NE KORISTITI DOTIČNU TEHNIKU, jer ćete napraviti više štete nego koristi.

Ono što trebate uloviti, uhvatiti, usvojiti, naučiti je to da “prst u oko” MORA biti poziv na akciju, a ne neko drugo šarenilo.

Biti različitih samo zato da budete različiti je bez veze i uzalud bačen novac. To što ste “kreativni” i “drugačiji” samo po sebi ništa ne znači ako takva radnja ne stvori željeni efekt.

Često i prečesto viđam da je željeni efekt “da nas primijete”, a onda nakon toga slijedi… “kad nas primijete, onda će skužiti da smo drugačiji, pa će se onda zainteresirati, pa ćemo onda pregovarati i onda ćemo vrlo vjerojatno ostvariti poslovnu suradnju…”.

Aha… devet koraka sa sedam dodavanja i “možda” bude nešto.

Kao što sam naveo – “prst u oko“ je da odmah i sad zamijete, primijete i budu motivirani da naprave radnju X kako bi dobili vrijednost Y.

Ništa više, ništa manje.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. “Prst u oko” je često vrlo jednostavna i ponekad vrlo primitivna rečenica / zapovijed koji je lako i jednostavno pratiti.  

(39)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*