Naslovna Novo Suradnja Zavoda za javno zdravstvo i Sveučilišta u Pečuhu

Suradnja Zavoda za javno zdravstvo i Sveučilišta u Pečuhu

36
0

U petak 04. ožujka 2016. godine stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije bili su gosti Kliničkog centra i Medicinske škole Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska). Sastanak je bio organiziran kako bi se ispitale mogućnosti prekogranične suradnje partnera u provedbi zajedničkih projekata usmjerenih zaštiti zdravlja ljudi.

sinisa_brlas_miroslav_venus_mirjana_spehar_pecs

Na sastanku su ispred Zavoda za javno zdravstvo sudjelovali ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, zatim voditeljica Djelatnosti zdravstvene ekologije Mirjana Špehar, mag. med. biochem. i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. S mađarske strane na sastanku su bili nazočni voditelj Odjela za imunologiju i biotehnologiju prof. dr. sc. Peter Nemeth i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju dr. Szabolcs Fekete.

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo mađarske su stručnjake izvijestili o nizu projektnih ideja. Postignuto je suglasje da postoji zajednički javnozdravstveni interes u zaštiti zdravlja ljudi te je dogovoreno da će se konkretne ideje u narednom razdoblju razvijati i nastojati implementirati kroz projekte.

Ovaj je sastanak i poziv na suradnju još jednom pokazao kako su znanja i iskustva naših stručnjaka prepoznata i izvan granica naše zemlje te da postoji interes inozemnih partnera na najvišoj akademskoj razini za suradnju sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Siniša Brlas

(36)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*