Naslovna Grad Suradnja Udruge Vretenac i OŠ E. Kumičića povodom Mjeseca hrvatske knjige

Suradnja Udruge Vretenac i OŠ E. Kumičića povodom Mjeseca hrvatske knjige

56
0

Projektom „Škola, mačji kašalj II“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ostvarila je još jednu suradnju s OŠ Eugena Kumičića i knjižničarkom Melitom Schmitz povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Koliko je knjiga važna u životu predškolaca svjedoče brojne dobrobiti čitanja i pričanja priča, a priču „Oprostite… jeste li vi vještica?“ Emily Horn, knjižničarka Melita Schmitz ispričala je Vretenac predškolcima na 11. radionici projekta koja se održala u ponedjeljak 16.11.2020. godine. Uz slikovni prikaz predškolci su upoznali jednog mačka, vješticu i čaroban svijet knjižnice.

U program projekta „Škola, mačji kašalj II“ edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić uvrstile su bajke i slikovnice kako bi predškolce ali i roditelje upoznale s važnošću knjige u svakodnevnom životu.

Čitanjem i pričanjem priča kod predškolaca se potiče emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj, ali i izgrađuje osjećaj bliskosti, povezanosti i zadovoljstva. Kroz priče djeca uče kako slušati druge, ali i kako prepoznati svoje i tuđe osjećaje. Priče su postale izvrstan alat za „ispravljanje“ nepoželjeljnog ponašanja kod djece te rješavanje problemskih situacija poput straha od odvajanja, polaska u školu, ljubomore, kao i rivalstva među braćom i sestrama.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ odvijaju se pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Julijana Pavlešić

(56)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*