Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Sumnjaš i onda… otkriješ

Sumnjaš i onda… otkriješ

19
0

Emotivno najjači efekti se postižu kada u jednadžbu ubacite privlačnost, ljubav, povjerenje, razočaranje i izdaju.

Ljubavne novele, ljubavne drame, ljubavni romani, ljubavne intrige… sve je to sadržaj koji etiketiramo kao površan i kao zabavu, no u trenutku kada se nađemo u nečem sličnom ili se stvori naznaka da bi se mogli naći u nečem sličnom, situacija i povezani osjećaji više i nisu toliko “površni”.

A sve kreće s nedužnim i potpuno nebitnim detaljima.

Malo ovog, malo onog… sve je u početku van konteksta i ne vidiš ili još bolje, ismijavaš mogućnost da bi nešto takvog moglo dovesti do velikog preokreta.

I tako se ti mali elementi skupljaju te sve učestalije ponavljaju da bi se nakon nekog vremena desio malo veći incident.

No, uz gledanje iz malo drugačije perspektive dođeš do zaključka kako možda tu ima nečeg, ali uvjeriš se da si ti drugačiji, da je taj odnos specifičniji i da ti ne možeš podlegnuti običnim i tako primitivnim posljedicama.

Ljubav te uvjeri da nema potrebe za sumnjom.

Naravno, ne treba puno vremena i BAM!

Drama. 

Pa kako?

Zašto?

Zbog čega?

Odakle sad to?

Jesam ja?

Jesi ti?

Jesmo oboje?

Tko je sad taj treći?

A što ćemo s ostalima?

Je l’ to kraj?

Ima li rješenja?

Koliko je rješenje bolno?

Skupo?

Izvedivo?

Je l’ nam stalo?

Je l’ nam važno?

Je l’ nam bitno?

Što nam je bitno?

Što nam je važno?

Što smo to imali, a ne želimo izgubiti?

Što neminovno moramo izgubiti?

Kako možemo dalje?

Što treba za dalje?

Ma ono… prava ljubavna drama. Puno preokreta, iznenađenja, lažnih obećanja, sumnje… i onda stiže princ ili princeza. 

Ne nužno na bijelom konju, no on/ona su drugačiji, pokazali su nam da progledamo, vjerujemo im, imaju ono nešto što nismo znali da želimo… 

I nova ljubav je rođena…

Tako nekako se grade ljubavne priče i intrige, a vrlo slično se grade i prodajne priče.

Prodajna koreografija za proizvod / uslugu u kojoj ima supstituta i gdje ima nešto više konkurencije, najbolje rezultate dobivaju se koristeći formulu “ljubavna drama”.

A cijela vještina se svodi na “progledaj jer si bio u zabludi”, “postoji drugi put koji zaslužuješ”, “pridruži mi se jer će ti sad biti bolje”.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Vrlo važno – ne pljuj niti ne vrijeđaj postojeću ljubav. Osjetit će se tvoja namjera i dobit ćeš kontra efekt. Izgraditi sumnju kroz prokazivanje elemenata nevjere je jedini ispravan način korištenja ove strategije. 

p.p.s. Ne zaboravite da na istu foru i tehniku možete izgubiti svoju “novu ljubav”, tako da budite spremni boriti se kada dođe novi zavodnik / zavodnica.

p.p.p.s. BK Membership program je idealno mjesto za analize, rasprave i konkretne tehnike kako prilagoditi ovu tehniku u svoje poslovanje. Uskočite i pišemo se “tamo”.

(19)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*